annons

tisdag 31 maj 2011

Singapore - Kul i Sentosa!

Sentosa Resort. Splitternya, artificiella turismmagneten Sentosa är en del av Singapore som var under byggnation när vi var där. Poängen är att göra denna del till det främsta nöjesdistriktet i Singapore. Här byggdes fina gator upp, Stora hotellanläggningar och Casinon, strandpromenader och badorter som rustades upp. Men anledningen till vårt besök: Universal Studios Singapore!
The world revolves around me?

Älskling patrullerar i Faux New York.

Universal Studios hade precis öppnat samma år som vi var där så allt var verkligen splitternytt. Galen i berg- och dalbanor som jag är var det ett måste att åka hit och leka lite.

Universal Studios Singapore är som en miniatyr av andra Universal-parker. Det tar bara ca 10 minuter att gå runt ett varv i parken! Ändå så har de lyckats klämma in allt som behövs för ett lyckat recept på framgång. Här har du waterworld showen som består av en massa stunts och pyroteknik, du har Det stora Shrek-slottet med 4D-showen inuti. Jurassic park-landet som har både en berg- och dalbana för de lite yngre och en vattenattraktion med bra tematisering och effekter.

Här har jag klippt ihop några scener från Waterworld:

Dåligt gjort Universal!


Den främsta anledningen till att vi skulle till Universal Studios var för att åka banorna Battlestar Galactica: the rides!
Två banor i ett: Röd för familjen och Blå för de hårdhudade.

Dessa banor består av två, ihopknycklade spår som är av olika läskighetsgrad. Den blåa innehåller en massa loopingar och skruvar och skoj, medan den röda är något mjukare, och innehåller inga inversioner alls. SÅKLART ÄR DESSA BANOR STÄNGDA! Jo för att de är så nybyggda att de inte är helt säkra ännu, de måste ändra på en del saker innan de kan öppna. Visst, såklart det ska vara säkert att åka b-banor haha, men jag blev ändå en grin-Olle efter det.. Jurassic Park-vatten attraktionen stängde och tömdes på vatten efter vi  åkt den en gång.Shrek vet hur man håller en fest på slottet

Personalen kunde inte svara varför eller om den skulle öppna igen. Det megastora fartyget som tillhörde Madagascar the ride, hade inte öppnat ännu?! På skylten utanför stod det Coming soon. Men ursäkta, har parken öppnat än eller inte? De hade inte jättemånga attraktioner att börja med, och om 4 eller 5 har stängt av kanske 15, då känns det aningen ofärdigt.Jurassic Park bjuder på ödlor och mycket vatten. Om man har turen att få åka den.Men ok då, ni kommer undan med det..

Som tur var hade The mummy öppet. Det är en berg- och dalbana som går inomhus. I mörker! Förutom att åka i mörker så innehåller den effekter från the mummy-filmerna och bjuder på ganska många överraskningar kan jag säga ;)


Ett antikt Egypten som är ca 4 månader gammalt


Skitrolig bana som jag även lyckades få med Mattias på! Han är världens fegaste när det gäller att åka banor men eftersom han inte kunde se denna, ty den var gömd inuti en byggnad, tog jag min chans och lurade honom haha! Det var fantastiskt kul att åka den, och ännu roligare att ha en skrämd krösagås (Mattias) bredvid sig.


Canopy flyer, dinglande bana som är de yngre lär gilla.


Bada i Singapore? Det går utmärkt!

Vi var ändå helt ok nöjda efter universal Studios men de hade kunnat få i ordning allt innan de öppnade tyckte vi. Vi var där i kanske 3 timmar, sen fanns inte mer att göra. Jag mailade de ett klagobrev där jag beskrev hur många attraktioner som antingen var permanent stängda eller stängde och öppnade hela tiden. 

De beskrev att de befann sig i "Fas 1" av parken och att detta baby-stadie ofta innefattar många problem. Därför hade de ett lägre entrepris (ca 300 kr) än vad de senare skulle ta. Men som plåster på såren så fick jag två nya entre-biljetter om jag någonsin besöker parken igen. Så ska man bli bemött som konsument tycker jag! Vad jag förstått har de nu haft sin "Grand Opening". alltså ett år senare, år 2011, och nu ska alla attraktioner vara igång så då kan jag verkligen rekommendera ett besök på parken!


Smidiga Singapore

Singapore är ett lättillgängligt land. Allt står på flera olika språk och alla talar engelska då det är ett av de officiella språken i Singa. Tunnelbanan är smidig men taxi går fint att åka det med. Man blir inte lurad utan det är alltid taxametern som gäller och priserna var helt ok.


Monorail och en utsikt som är svårslagen.

Till Sentosa-området kan man ta monorail och den stannar på flera olika ställen på området, som t.ex. Universal, hotellen och Stranden.


Vi hade ju inte tänkt att bada utan bara gå runt på nöjesfältet här. Då vi är närmare ekvatorn än någonsin och den gassande solen inte visar någon nåd, kom vi på att det var smärtsamt varmt i Singapore. Vi beslutade att ta oss till stranden och det var jättefint därnere! Jag hade inte tänkt mig att Singapore hade så bra badställen utan trodde det mer var en metropol och en viktig hamnport.

Jag badar and it's nobody's business!
Bungalow 's så spartanska att de anses vara extrem lyx.

Och att Singapore är just en av världens viktigaste hamnstäder blev man varse om när man badade dock.  Lite oljemönster på vågorna kunde man se men detta har jag senare läst att de motverkar nu när de stora resorten byggs här. Marken muddras och man sanerar hela plejset. Vi var enkelt för tidiga för Singapore haha! :DVilar lite i skuggan. 40 grader tar kål på en.Vi var så varma att det inte gjorde nåt dock, det var otrolig skönt att få svalka sig. Vi fick bada i kallingarna då ingen hade badbyxor med sig på denna oplanerade badtripp. Gissa om jag fick salta skavsår i ljumskarna på vägen hem till stan igen. :S

En tripp till Sentosa är ett måste om man besöker Singapore. Det representerar Singapore på ett ganska bra sätt, det är ultramodernt, snyggt och städat (förutom någon oljefläck på vattnet), och ändå förbannat mysigt! Mer om "riktiga" Singapore kommer i nästa inlägg!the merlion. Twisty!
You bathe now!Sci fi -tastic!
So authentic and cozy ;)
Hollywood?
Egypt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar