annons

torsdag 2 juni 2011

Singapore - En salig blandning

Singapore är som sagt en härlig mix av nationaliteter och religioner men ändå känns det förbannat västerländskt här. Mattias sa flera gånger att han tyckte känslan påminde om när han var i Sydney, Australien.


En nattlig simtur gör gott. Lika varmt på kvällen som på dagen.

Hotellet vi bodde på, Swissôtel vid merchant court kan jag verkligen rekommendera för den som reser hit. Läget var perfekt och man har en fin utsikt från poolområdet över Clarke Quay som jag skrev om tidigare. Vi inledde varje morgon med att ta en dopp då det var en nödvändighet för att inte förtvina i värmen. Det gick inte att ligga och sola dock, då man bränner sig rekordsnabbt. Det fanns så mycket annat att göra ändå så det kändes inte som att man ville göra det ändå.

Marina Sands

När vi promenerade runt i stan så märkte jag en byggnad som såg lite märklig ut, ungefär som man byggt ett stort fartyg uppe på tre höghus?! Märklig arkitektur har man stött på här förut men detta ville jag verkligen veta vad det var.


That's where Titanic went!


Dessa tre byggnader utgör Marina Sands hotel och var helt nyöppnat när vi var där. Förutom att vara ett hotell med en väldigt hög klass så har de även en skypark med restauranger, världens högst belägna swimmingpool, och en utsikt över hela Singapore!


Naken i Singapore


Så även om man inte bor på marina sands så måste man nästan åka upp till the Skypark. Jag som är lite höjdrädd när jag känner för det bestämde mig för att det var skitläskigt däruppe! Men efter några minuter efter att ha klängt vid dörren ut till terassen och smekt väggarna så började jag vänja mig.Världens högst belägna park?


200 meter upp finns alltså ett promenadstråk och andra trevliga saker! Det kändes märkligt att gå runt däruppe i en "park" som är placerad på taken till 3 skyskrapor. Utsikten var som sagt svårslagen och man kunde hyra en apparat och hörlurar om man ville ha lite mer information om Singapore.I fören.

Längst med räcket på the Skypark så fanns det koordinater lite här och där utspridda.  Dessa tryckte man då in i sin "turist-apparat" som man kunde hyra och så fick man lite fakta om just det man stod och tittade ut mot.

Föga intressant tyckte jag och skippade hela den biten. Mattias ville dock gå runt och ratta in alla möjliga meddelanden. :DMäktigt att bada häruppe och blicka ut över downtown.

Att åka upp hit upp kostade någon hundring (sek) och man borde verkligen åka upp hit om man är i stan. Singapore är en vacker stad att titta på och blir ännu bättre en 200 meter upp i skyn.Majulah Singapura


Can they sing well in Singapore?Gillar man marknader och liv så är Bugis street ett bra ställe att börja på. Det mesta här är faktiskt skräp men det är ändå ganska mysigt att strosa omkring här. Här känner man igen sitt Asien med alla små stånd överallt och tjattret som jag älskar så mycket :D


Bugis Street


Priserna i Singapore sägs vara ganska höga.

Jag håller väl med om att de är högre än på många andra ställen i Asien. Jag tycker ändå inte att det är dyrt här. Vissa saker är i samma prisklass som hemma, annars ligger det oftast på en något lägre nivå än hemma. T.ex. kan man äta mat runt 50-lappen, och då är det riktigt bra mat. Som i alla städer får man vara lite street smart, då kommer man långt.Get down from the roof!


I distrikten runt China town och little India äter du autentisk mat för en liten peng, men är du i downtown eller i internationella Clarke Quay så är det en prisnivå som påminner om den i Sverige eller strax över. Inget konstigt alls.


downtown.
Så Singpore är en ren stad med ståtliga byggnader och en stor kulturell mix. Det är väldigt modernt och fräscht och man känner sig alltid trygg här. Det finns mycket att göra och se men man behöver aldrig stressa runt. Det är nämligen inte stort och det räcker alltså med några dagar här.
Hej hej.Inomhusmarknad i China town


Lost on Sago street.
Efter dessa stekheta dagar här i Singapore är det dags för att åka till en av mina favoritstäder på jorden, nämligen Hong Kong!

Mer om det i nästa inlägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar