annons

lördag 24 september 2011

Vädret på bali och vad jag tycker man bör se!Bali Bali Bali... Härliga, somriga Bali.. Just vädret på Bali överraskade mig.

Det var som den bästa svenska sommar! 

Utan regn och moln förstås.
Och med Svensk sommar menar jag en sådan som är fin och varm men inte så kvav och fuktig. Precis så var det på Bali!

Det tyckte jag verkligen var förvånande! I t.ex. Malaysia och Thailand kan det bli sådär olidligt varmt och fuktigt men inte alls på Bali! Det var typ 30 grader varje dag, men luften gick att andas, det kan faktiskt inte bli bättre!!

Bad på Lembongan Island som ändå hör till Bali.
Solnedgång och drinkar gör en glad.


På Bali är regnsäsongen omvänd!

Det är alltså ett varmt, men torrt klimat på Bali - Om man åker på sommaren som vi gjorde!

Eftersom det ligger så nära ekvatorn så är temperaturen jämn runt hela året. Men den som vill fly undan vinterrusket i Sverige under vintern bör kanske tänka om angående en Bali-resa. Det är nämligen så att från Oktober till Maj så härjar monsunperioden här, dvs tvärtom mot t.ex. Thailand.

"Så den bästa, torra, och soliga perioden är under Maj månad till September."


Mattias och Amihan på moppe

Från vädret till nåt annat!


4 måsten enligt mig:


Åka iväg till någon "Monkey Forest".

 • Vi valde en apskog i Uluwatu (se kartan nedan), men den största ska ligga i Ubud som ni ser ligger nästan i mitten på Bali. Fördelen med Ulu Watu är att det fanns en sjukt vacker strand med turkost vatten precis i närheten, kallad "Dream Beach". I dessa apbyar går aporna fritt. Apor överallt och då oftast makaker. De är inte bakom stängsel eller i burar utan det är som du besöker, ja en by befolkad av apor! Där ligger apfamiljerna och plockar loppor, du hittar ungarna som klättrar efter dig och vill busa medan du promenerar. Ett tips! Ta av alla lösa föremål, och då menar jag ALLA!


Ulu Watu inringad. Vi bodde i Benoa (över Nusa Dua).


Ta en båtresa till någon närliggande ö.
 • Bali är ju fint nog som det är, men det kan vara helt fantastiskt att åka ut till en mindre ö, och få vara nästan ifred. Vi valde Lembongan Island som sagt för det var nära oss. Ni ser ju i filmklippet, i det tidigare inlägget hur det såg ut där. Fint va? ;) Annars rekommenderas att man åker ut till "Gili Islands". Dessa består av 3 öar, Gili Meno, Gili Air och Gili Trawangan. De ligger något längre bort och hör till Lombok, ej Bali. 
 • (Fler bilder från Lembongan Island finns i inlägget om ön - länk).
Båten till Lembongan som gick från Nusa Dua.


Våga ta dagen som den kommer!
 • Kom ihåg, du är ju på semester! Planera inte in allt minutiöst. Det är skönt att bara strosa runt, ta dagen som den kommer och se vad som händer. För något händer alltid - om du vill det! Om man ska åka till någon annan ö kan det dock vara vist att boka/beställa det dagen innan. Längre behövs inte. Som jag skrivit tidigare så går det alltid att ordna på Bali. Det borde vara deras slogan, Bali - allt går att ordna!

Besök byborna i deras egna byar.

 • Balineserna är ett sånt härligt folk. Genuint härliga! Och våga lämna de trygga turistområdena och ge er ut på upptäcksfärd. Vi gick i små byar runt Tanjung Benoa och såklart på Lembongan Island där det knappt existerade hotell. Där osade kyckling och spädgris från grillarna, och tvätt-tanten vinkade och skrattade. Barnen är supergulliga och hälsar busigt. Hundarna (läskiga!!) lunkar på och tycker du inte riktigt hör hemma där :S. De är inte farliga (om de inte har rabies förstås) men nyfikna, och jag är lite rädd för lösa hundar. Man har inte upplevt Bali om man inte besökt "riktiga" Bali-byar.
Jonte i början av en gullig liten by.


Självklart finns det massor av mer saker man bör göra enligt mig, men dessa tycker jag man kan få ta reda på själv, det är ju en del av charmen.

Undvik!

Kuta! 

Kuta City är feststaden nummer 1 på Bali. Men det är en "tacky" feststad. Det finns nästan BARA turister här och inget är genuint eller äkta. Här ligger McDonalds och Burger King vägg i vägg och nattklubbarna och människorna här för tankarna till typ Ayia Napa eller Kos. Usch, hemskt! Det är inte Bali för mig.Detta får avsluta Bali-inlägget! Nästa inlägg kommer handla om något helt annt resmål ;D

Har ni några frågor eller tycker jag bör ta upp något jag inte gjort, skriv till mig!

// Alex


3 kommentarer:

 1. Hej, vilken underbar blogg nu har!
  Har en fråga ang Bali som jag hoppas du kan svara på.
  Är det Gay vänligt där?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Niklas, vad kul att höra! :D

   Ja alltså generellt så är Balineserna väldigt trevliga och tillmötesgående. Vi märkte inte någonstans att det skulle vara ett problem att vara gay. Det är dessutom ett sådant pass turistvänligt resmål så jag tror knappast det är främmande för dem. Mer än så vågar jag faktiskt inte svara på, vi märkte som sagt inte av något problem alls, men som vanligt när man åker till nya platser kanske man ska vara lite försiktig i så man inte råkar stöta sig med någon speciell kultur som råder eller så. Men just Bali är nog inga problem (Det är skitmysigt! :D). Mvh, Alexander

   Radera
 2. Tjena!
  Ser skit najs ut på bali och jag och ett par grabbar tänkte dra ner dit i juli, i sommar. Undrar hur länge ni va där och vilken budget måste man ha om man tänkte stanna där 2 veckor.

  SvaraRadera