annons

tisdag 6 september 2011

Bali - Allt fungerar perfekt och galet turkost vatten!

Som jag skrivit tidigare så valde vi det lugna området Tanjung Benoa på södra Bali. Och det gjorde vi verkligen rätt i! Även om det självklart finns turister där så är det inte dit de flesta turister åker.

Stranden precis utanför vårt hotell var ju inte den allra bästa, det kunde ligga lite sopor här och där och vattnet var just här inte det klaraste. Men Bali kryllar av stränder och att ta sig till någon annan tar aldrig lång tid.

Vi på vår strand precis vid hotellet. Ändå helt ok vatten, eller hur? ;)

På tal om detta! 

De som förväntar sig turkost, pool-liknande vatten kanske blir något besvikna på Bali. Det är så att vattenfärgen och grumligheten förändras från dag till dag nästan. Beroende på hur vindarna går och så den starka kraften som tidvattnet för med sig så ser havet olika ut ja, från dag till dag. Ni ser ju på bilden ovanför, hur det typiska Bali-vattnet är. Jättefint iof tycker jag!

Worry not!! - Katalogvackra, superturkosa havet, det finns!!

Men det är ändå underbart vackert på Bali! Och om man nu måste åt det där katalogvackra, superklara, turkosa havet då är det bara att ta en liten båtresa till någon närliggande ö!

Vi tog oss till Lembongan Island, som är en ö utanför Balis östkust. Det tar mindre än en timme att ta sig ut dit med båt från Sanur som är en ort ca 20 minuter med taxi från Tanjung Benoa där vi bodde.

1. Här bodde vi.  2. Här tog vi båten. 3. Lembongan Island. Superenkelt!

Och här som ni ser nedan, är vattnet runt Lembongan Island helt galet turkost! Det är som hämtat ur en resekatalog, och lämnar ingen besviken, då är man en robot i sånt fall! Det bästa med Lembongan är att det är relativt få turister här, om man jämför med Bali!

Jag och Jonte knatar runt i paradiset.
Jag badar på fantastiska Lembongan Island!

Lembongan var ett lugnt paradis

Det finns ju inga bilar på Lembongan Island så det enda alternativet var att hyra moppe. Fantastiskt mysigt! Vi sysade förbi små byar och vackra stränder, vi mötte kanske 4-5 turister på hela dagen, på ön. Storslagen natur, klippor och vilda hav, varvas med lugnare stränder med stillastående vatten. Man kände sig nästan som i Robinson när vi upptäckte Lembongan. Besök denna ö om ni är på Bali!På Bali kan de anordna saker, tro mig!

För de som kanske är fundersamma kring bökigheten det kan medföra att ta sig runt på olika sätt, var inte oroliga!  De kan verkligen turism på Bali! Så fort vi fick för oss att ta oss någonstans, eller göra något, så gick vi bara in i någon butik på gatan eller till receptionen på hotellet och bad de anordna detta! Helt otroligt smidigt. Så det passar alla! Även utmärkt för småbarnsfamiljer!

ALLA PÅ BALI verkar ha en bror eller pappa, eller någon annan som de känner som bedriver guidade turer, eller kan fixa ett bra pris på båtbiljetter.


"Oftast kan en person fixa allt som rör dessa utflykter så du slipper vända dig till flera personer och företag för att komma till din slutdestination"

Och man blir aldrig lurad, glöm inte det. De är fantastiska på Bali, supertrevliga människor.

Visst, det hör ju till att pruta lite grann på allt man köper här, då även såna tjänster, men de tar aldrig ett ockerpris (kanske iof om man bor i hemska, turistiska Kuta).

Sjögräsplantage på Lembongan. Dessa dyker endast upp när det är lågvatten. Och ja, de är alla mina egna bilder!
Lågvattnet på Lembongan syngliggör sjögräsplantagen.


Så summan av kardemumman

Vart ni än väljer att bo på Bali, så är det superenkelt att fixa resor eller besök till andra ställen! Det bästa jag varit med om på en semester faktiskt. Inget strul, inga problem, de kan hämta upp er när som helst i princip, så det ska passa er och era planer. Och det är inte dyrt! Det blir inte bättre än så.


I nästa inlägg kommer jag skriva lite mer om vad vi gjorde på Lembongan Island, beskriva de små RIKTIGA balinesiska byarna, och förhoppningsvis kunna visa filmen som jag nu tjatat om. Tänkte att det kunde vara mysigt att låta den sist summera hela Bali-känslan.


-Vi syns snart!! :D
1 kommentar:

  1. Fantastiska bilder på Lembongan Island! Tack för tipset! Dit åker vi nästa gång vi är på Bali!

    SvaraRadera