annons

lördag 5 november 2011

Tokyo - Yokohama & Fuji-Q Highland!

Vet inte om det framgått i tidigare inlägg, men jag är en sucker för nöjesfält och då främst berg-och-dalbanor. Något annat som är trixigt är att Jonte också är det!


Jonte och jag inspekterar säkerhetskontrollen, hehe.

Yokohama

Jag visste att det fanns ett litet nöjesfält i Yokohama som heter Cosmoworld. Men vi valde att åka till Yokohama för att se något annat än Tokyo, inte för att Tokyo inte är nog, men vi blev lockade av att se en annan stad.

Cykla på ett spår, varför inte??
Cosmoworld, Yokohama - se videon längre ner!


Till Yokohama kan man ta sig till med tunnelbana från Tokyo. Flera linjer går dit, vissa är express och vissa är långsammare. Jag har för mig det tog ca en timme för oss att ta oss dit från Shinjuku.


Fuji-Q Highland


Fuji Q är ett av Japans bästa och största nöjesfält! Denna park ligger belägen precis nedanför Mount Fuji, eller Fujisan som det också kallas. Fuji-Q Highland har en del märkliga attraktioner och det var specifikt en av dessa som lockade mer än andra, nämligen berg-och-dalbanan Eejanaika!


Mighty Eejanaika


Worlds craziest Rollercoaster, Eejanaika!


Övriga attraktioner består av ett antal berg-och-dalbanor, bland annat splitternya Takabisha som är världens brantaste. Tyvärr hade den inte haft premiär ännu när vi var där.

Takabisha!
Världens största spökhus kanske någon har hört talas om? Detta ligger i Fuji-Q och ska föreställa ett gammalt nedgånget sjukhus. Det tar ca 30-45 minuter att gå (springa) igenom detta skräckhus! För att se mer om Fuji-Q, se videon längre ner.

Mätkiga Mount Fuji. Tyvärr klädd i moln här på bilden

Att ta sig hit
Enklast att ta sig till Fuji-Q Highlands är med buss. Det finns vissa källor som säger att man kan ta tunnelbana en bit och sen byta till buss från någon liten håla. Men vi åkte hela vägen, från Shinjuku till Fuji-Q, och hade inträde på bussbiljetten! Det tog runt nästan 2 timmar att åka dit, men utsikten och miljöerna man åker förbi är verkligen fascinerande. Japansk landsbygd, stora gröna kullar och små byar svischar du förbi!

Gå gärna in på busstationen i Shinjuku någon dag innan och boka en plats på bussen. Vi gjorde inte det, och kom till terminalen och upptäckte att bussen var fullbokad. Men det gjorde inte så mycket, bussarna avgick varje timme så vi fick plats på nästa buss. 

Tokyo the movie (part 2 - Yokohama & Fuji Q Higland):

Sista videon från denna semester! Som ni kommer märka är det rätt mycket nöjesfält, men även lite Shinjuku by night och lite klipp från Harajuku finns med, enjoy!

(slå på 720p)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar