annons

söndag 12 maj 2013

Filippinerna - Boracay: hur vi tog oss dit & var vi bodde


Vår vy varje morgon vi klev ut från hotellentrén

Efter att ha vilat upp oss några dagar på Mactan var det dags att åka till Boracay. Turistparadiset Boracay. Jag måste säga att det inte var en självklar destination för mig, då jag tyckte att Boracay verkade lite väl överexploaterat när det kommer till turism. Många platser som är väldigt vackra tenderar ju att gå åt det hållet med det känns inte så kul att flyga över halva jordklotet bara för att anlända till Sverige light. Nu blev det alltså Boracay i alla fall, vi har ju varit på andra platser i Filippinerna och ville ändå testa den här ön som är så känd för sina vackra stränder.

Vi flög från Mactan Cebu airport och anlände till Caticlan airport. Därifrån får man ta en liten kort resa med jeepney till hamnen, där man sedan tar båten över till Boracay. Och redan här vid hamnen började vi förstå varför det här stället är ett sånt eftertraktat resmål. Vattnet var gudomligt turkost och alldeles kristallklart. Någonstans där ute i havet kunde man skymta en liten ö med gröna palmer - nämligen Boracay.

Precis kommit fram till hamnen på Boracay
Väskorna placerades uppe på båtens tak och sedan styrdes kosan mot Boracay. När vi sedan kommit fram tog vi ytterligare en jeepney, mot vårt hotell 357 Boracay. De flesta hotell ligger uppradade på White Beach (korad till en av världens vackraste stränder), och den 5 kilometer långa kritvita stranden brukar delas upp i 3 områden; station 1, station 2 och station 3. Vi bodde vid station 3, alltså längst bort. Vid station 2 finns de flesta barer, restauranger och allt annat.

Vi gjorde verkligen rätt i att inte bo mitt i allt, stranden vid station 2 är helt belamrad av traskande människor. Väldigt rörigt - så mitt tips är att bo borta vid station 1 eller station 3, och sedan promenera in till station 2 när man vill.

Här vid station 3  på White Beach bodde vi.
På väg till hotellet
Många herrelösa djur, främst hundar, stryker omkring här.
Där borta skymtar vi havet

Framme! Det där lilla huset i mitten är vårt hotell! Mitt på stranden i lugna station 3

Hotellet vi valde är ett litet familjeägt hotell. Prisvärt och supermysigt! Personalen gav en superb service och man gillade dem verkligen, det kändes som man var en del av familjen hehe. Vill man inte betala för mycket pengar men ändå ha en bra standard på rummen och service ska man definitivt överväga detta hotell! Ingen swimmingpool har de dock, men havet ligger ju liksom 5 steg från entrén.

Vi kände ganska omgående att vi skulle trivas här...


Fler inlägg om Boracay och white beach kommer inom kort!

/Alex

5 kommentarer:

 1. Bokade ni hotellet innan eller på plats??

  Finns det mycket ledigt om man går runt och letar. Vi skall resa dit Feb 2014.

  Är det värt att boka upp hotell innan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi bokade hotellet innan. Eftersom vi kom dit några dagar innan jul och stannade ända till nyårsafton så vet jag inte hur läget ser ut i februari, men just då under julen så var det mesta fullbokat. Därför kände vi att det var bäst att boka innan. Annars på ren chansning så vet jag ju att konkurrensen mellan hotellen är grymt hög, de ligger extremt många hotell på white beach, och ytterligare några i gatorna bakom. Så jag skulle gissa på att det alltid går att få ett rum i Feb men maila runt lite till hotell där som ni är intresserade för säkerhets skull.

   Mvh,

   Alexander

   Radera
 2. Vi var där februari/mars 2011, vi bokade innan. Men det fanns i praktiken hur mycket lediga rum som helst.
  Kolla dock in när kinesiska nyåret är får den veckan sägs det vara knökfullt!

  :)

  SvaraRadera
 3. vad heter hotellet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hotellet hette 357 Boracay. Länk finns i texten. :)

   Radera