annons

tisdag 14 maj 2013

Regnig men ändå strålande båttur runt Boracay

Island hopping - ett måste

Något vi alltid brukar göra när vi åker utomlands och till paradisöar, är att åka på båtturer, så kallad island hopping, någon gång under vistelsena. Vi gjorde det på Bali (till Lembongan Island), och första gången vi var i Filippinerna, på Alona Beach - Panglao, Bohol. Det är skönt och spännande med miljöombyte och så fläktar det oftast så skönt ute på havet. Vi tänkte ju givetvis göra samma sak på Boracay.

Monsunen som vägrade sluta gråta

Vi hade haft fantastiskt väder hittills på Boracay och på julaftonsmorgonen tänkte vi hela gänget hyra en båt för oss alla och åka runt på äventyr. Dagen innan snackade vi med vår "båtgubbe" som hängde runt vårt hotell dagarna i ända och arrangerade för båten att avgå från oss nästkommande morgon, för att sedan hämta upp resten av gänget med båten från station 1.

När jag stiger upp på morgonen så smattrar det något kopiöst på taket. Ett väldigt mysigt ljud i och för sig, och ett väldigt familjärt sådant.. Det spöregnade. Nu kan man ju tycka att vi borde ha kollat upp vädret innan, men på såna här tropiska ställen är det jättesvårt att veta exakt hur vädret ska bli. Många gånger stämmer inte prognoserna och förresten, det hade ju varit så fint hittills. Inte trodde vi att det skulle växla om och bli katastofväder. Vi mötte båtgubben utanför hotellet som säger att det är för farligt att bege sig ut i det här vädret.. Kul.. Lite småbuttra hängde vi runt hotellet och bad till vädergudarna att sluta gråta.

Efter någon timme eller två så började det klarna upp, även om det ändå var väldigt grått och mulet. Båtsman gick med på att äntligen frakta oss turister! Jippie!


Första stoppet var snorkling någonstans till havs. Båten åkte rakt ut från stranden i ca 15 minuter innan det var dags att hoppa i plurret. Det hade börjat regna igen och vattnet såg grått och faktiskt inte så inbjudande ut. Men vi hoppade i och vattnet var ljuvligt varmt. Varmare än luften. En massa roliga, kulörta fiskar var nyfikna på vad vi sysslade med, så vi matade de små liven. Tyvärr glömde jag mitt undervattensskydd till iphone i Sverige, så inga undervattensbilder blev det denna semester.

Efter vi hade badat och lekt mitt ute i havet så styrde vi kosan vidare. Vi fick veta att några stopp som egentligen skulle ingå i båtturen inte kunde nås p.g.a. vädret. Vi stannade någon annanstans till havs och köpte färsk Buko (kokosnöt). Vi stod inte stilla i många minuter förrän det kom en liten grabb roendes ivrigt, för att komma fram till oss med sin mobila butik.
Julmåltid i tropikerna

Självklart blev det lite mer bad även här. Sedan åkte vi vidare till baksidan av Boracay, till en pytteliten strand där vi skulle äta vår jullunch. Det var en fantastisk upplevelse. Båtgubbens son och hans kompis var med på båten och fungerade som besättning. Dessa bytte snabbt sina roller när vi väl kom till land och agerade kökspersonal. På långa, simpla träbord dukades det upp en väldigt simpel men charmig jullunch till oss; färska räkor, krabbor, fisk och kycklingklubbor. Till detta dracks öl och coca cola. Här på ön fanns även en hel del djur som getter och hundar som gick fritt. Pittoreskt och übercharmigt. Vi var jättenöjda över denna båtupplevelse även om vi missade några av de stopp som ingick i programmet. Filippinerna är så grymt charmiga och tack vare den vänliga båtgubben och hans pojkar, så fick vi en fantastisk start på julafton.


En stackars mager hund. Jag blev helt förälskad i en strandhund under vår vistelse. Köpte och gav den den mat många gånger.
Bäbisgeten
Mamma get?

En riktig baddare på att tigga


Dags att fara tillbaka.

Efter denna mysiga båttur bar det mot White Beach. Vila någon timme, sedan göra sig i ordning för julaftonsfirandet!


Mer från fantastiska Boracay kommer inom kort,

/Alex
Nyckelord: Filippinerna, Boracay, island hopping, båttur, tropiskt, monsun, snorkling

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar