annons

måndag 13 maj 2013

Boracay - White Beach: turkost och ljuvligt med inslag av alger


Galet turkost vatten, och så där klart som i en swimmingpool! Välkommen till Boracay!

White Beach, Boracay. Stranden som inte går inte att undvika. Ön Boracay är ca 7 km lång, varav White Beach utgör 5 av dessa. Megafina, vita stranden White Beach... Det där med världens bästa strand brukar jag faktiskt inte lägga sånt stort fokus på, eftersom det är högst individuellt vilka kriterier som avgör detta. Alla tidningar & sajter har sina egna listor och dessa ändras varje år. Så i princip alla stränder i världen kan vara/har varit världens bästa.. 

Hur som haver, stranden White Beach är verkligen sådär finkornig som mjöl som man läst om, och sådär vit som.. ja mjöl, som man också läst om. :) Vattnet ser ut som i en swimmingpool; ljust så ljust turkost och så genomskinligt som man kan tänka sig. Man går och går och det känns som att stranden aldrig tar slut - det är White Beach det. 

Algerna var, vissa dagar och på vissa platser, som ett enormt grönt klibbigt täcke.

Ett litet minus för...


Det något tråkiga var att det låg ett enormt täcke av gröna alger och guppade de första 10 meterna i vattnet, vissa dagar. Jag vet inte om det är något som påverkas av säsongen men det var väl egentligen det enda lite småtråkiga. Man fick liksom vada igenom detta äckliga täcke innan man kom till det där vackra kristallklara.

"Men kom ihåg, inte hela White Beach var såhär, och inte ens alla dagar! Puka Beach som också ligger på Boracay, hade tydligen inte detta problem."


Vad finns här då?


Stranden har egentligen allt man kan behöva när man vill strandhänga och bada. På andra sidan stranden, på gågatan, finns alla möjliga typer av restauranger man kan tänka sig - jag personligen gillar ju att äta filippinsk mat när jag är i Filippinerna, men borta vid station 2 finns till och med ett McDonalds för den som gillar sånt. Koreanskt, japanskt, kinesiskt, fast food och fine dining, allt finns här. Strandförsäljare ser till att du aldrig ligger ostörd i mer än fem minuter: "nice hat", "sun glasses - Prada!", och så vidare. Ganska bekvämt dock om man som jag, faktiskt behöver ett par solglasögon, leverade till solstolen för 15 svenska kronor. Restaurangerna och hotellen serverar även drinkar och juicer ner till stranden. Prova gärna färsk kokosnöt också! Svalkande, nyttiga och säljs av strandförsäljare! Buko heter det och kostar mellan 30-60 pesos = 3-10 svenska kronor.


Färsk seafood eller annan filippinsk mat - direkt vid stranden


Turkost vatten - precis sådär kristallklart som man vill ha det!


Förutom algerna då som förpestade vattnet så var vattnet tokvackert! Blått, ljusgrönt, turkost och kristallklart, beroende var på White Beach man befann sig så skiftade vattnet något i karaktär. Men alltid lika vackert var det. Nog därför jag knäppte av så många bilder med vattnet i bakgrunden eller i fokus, man fick inte nog. Sedan är jag ju lite tokig också, men jag gillar verkligen turkost vatten, det känns så exotiskt (även om vi har det i Europa också på sina håll), och det är lite svårt att ta in i första gången man upplever det; att det kan se ut som i Vingkatalogen - fast på riktigt. Gillar man ett bekvämt strandhäng och älskar att bada, då är Boracay perfekt!

En vanlig dag på Boracay
Vid station 3 såg det ut såhär
Mellan station 1 och station 2 såg det ut såhär: Inga alger!
En skön restaurang vid stranden
Mamma och "mästersorken" leker i havet.
Jag poserar glatt
Aaah. Ljuvligt fint.

Mer om Boracay kommer inom kort, så kika gärna in igen,

/Alex


nyckelord: Filippinerna, Boracay, White Beach, Turkost hav, kristallklart vatten, tropiskt, vit strand, världens bästa strand

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar