annons

tisdag 3 januari 2012

Filippinerna - Chocolate Hills, tarsier-apor och kristallklart vatten!

På Bohol Beach Club.

Bohol, som Panglao hör till, har en del sevärdheter som det kan vara lite skojsigt att besöka om man är i området.

Något som är obligatorisk på Bohol och som man alltid hör folk tjata om är Chocolate Hills. Dessa miniberg finns på mitten av ön och består av en mängd kullar. Jag blir inte jätteimponerad av sådant men det som jag tyckte var mest mysigt och roligt var ju hela dagstrippen! Om man bokar en chaufför för dagen så finns de mest populära turistattraktioner med på turen och man får se jättemycket av det riktiga Bohol när man åker genom ön mellan alla dessa platser. Byar, djungel och djur överallt!Här är de alltså, Chocolate Hills. De ska tydligen vara häftigast att se vid soluppgången då kullarna är bruna och ser ut som.. Ja, choklad. Vi nöjde oss med att se gröna kullar.. Och få sovmorgon. För den extremt late kan det vara värt att veta att bilen man kommer med bara går en bit upp till utkiksplatsen. Resten av biten upp till toppen får man gå upp själv för en massa trappsteg. Inte jobbigt för den smala men kanske påfrestande för den med dålig kondition?


Trapporna upp till utkiksplatsen, Chocolate Hills.
Tarsiers!

Vad är nu detta för påhitt, tarsiers?! Jo de är de minsta primaterna som finns och ska tydligen bara leva fritt här på Bohol! Efter vår utflykt till chokladkullarna åkte vi alltså vidare för att se dessa apor. De var lite svåra att se under dagen eftersom de är nattdjur och sover när alla turister är där. Några är vakna men eftersom de är så extremt små och bruna som trädstammarna de klänger sig fast vid gällde det att sätta på sin "hawk vision". Men vi såg fasktiskt några Tarsiers till slut, fanken vad gulliga de är!


Ingen blixt får man ha på kameran då denna kan skada deras känsliga ögon. Ibland tror jag att vissa djur bara finns till för att vara gulliga för oss människor. Turen bjöd på en massa andra sevärdheter men bilder från dessa kommer i något annat inlägg, nu vill vi se kristallklart vatten! Det är inte en paradis-ö utan kristallklart, turkost vatten, eller hur?!

Bohol Beach Club
Stranden Alona Beach var sjukt vacker, några bilder därifrån finns i det tidigare inlägget. Men vi hade hört talas om en strand som låg alldeles intill, och den bästa biten strand och hav där ägdes av Bohol Beach club. Så vi tog en taxi dit och betalade 500 pesos i entré (300 på vardagar). 500 pesos är mindre än 75 kronor och för den biljetten man då erhöll fick man dricka och äta för på området, villket kap! Här nedan kommer några bilder jag tog på Bohol Beach Club:

Long island ice tea och bad är en strålande kombination...
Otroligt vackert.
Orkar ni se mer? ;)
En blå sjöstjärna
Vad letar ni efter?
Om ni inte bor på Bohol Beach Club, vilket vi inte gjorde så måste man åka hit om man är på Panglao. Det är lugnt och stillsamt, det var nästan bara vi där vid stranden och det är helt galet vackert, som ur en katalog! Men vi hade inte velat bo där, det fanns inget annat att göra än att bada i området, på Alona beach finns det en massa restauranger på stranden och lite mer kvällsliv. Så vi gjorde rätt i att bo på Alona men besöka detta underbara ställe! Nu har ni kankse fått en överdos av paradis på ett tag så jag lämnar detta inlägg här. I nästa kommer lite mer av vad man kan göra på ön, som Loboc river och lite annat. Även Island Hopping är ett måste! Även det kommer i nästa inlägg!

/Toodles! - Alex

6 kommentarer:

 1. Hii friends!!Stranden pa Bohol beach club ar jattefin. dagsentren ar tokdyr!!! Valj att kora ned till Dumuluan beach som ligger gransgranne med bohol Beach club sa betalar Ni 25 pesos for samma strand och samma turkosbla vatten. Det ar ocksa helt fritt att promera langs stranden pa Bohol beach club utan att betala entren pa 500 pesos. Gor garna en prmenad norrut pa stranden sa har Ni 2 km orord naturstrand med minimalt inslag av turism. Simle and rare!! bara njut! BR/OVE

  SvaraRadera
 2. Bra tips Ove! VI tyckte det helt enkelt var minst folk vid Bohol Beach club, på deras strandremsa var vi helt ensamma, just kanske för att fol tycker det är för dyrt med 3-500 pesos. Men som sagt, man fick ju nyttja upp nästan alla de pengarna på mat och dryck så jag tycker det var en bra deal.

  SvaraRadera
 3. Hej
  Hamnade här när jag sökte resetips i Bohol... Hotellet ni bodde på, är det bra och i så fall vad heter det?
  MVH Ylva

  SvaraRadera
 4. Hotellet vi bodde på hette "Alona Tropical resort" och det var perfekt för oss. Lite halvslitna rum men perfekt läge vid stranden, där den tar slut så man har en strandremsa som inte är lika "crowded" som längre in på stranden. Vi hade bokat ett annat hotell, alona studios, innan vi kom till Filippinerna men ångrade oss när vi kom fram. Då var priserna på detta hotell vi bodde på mycket billigare än online!

  länk till hotellet:
  http://alonatropicalbeachresort.com/

  SvaraRadera
 5. Vilka fantastiska bilder! Jag och min kille tänkte åka till Filippinerna i februari/mars (två veckor) och jag tänkte bara höra hur du hade lagt upp resan? Vart flyger man? Vilken ö/vilket ställe ska man bo på (och har du någon rekommendation på billigt och bra boende i så fall?), vilka öar är ett måste att besöka? Är mat och nöjen billigt där? Ungefär hur mycket tror du man gör av med på två veckor på boende, mat och nöje om man inte behöver bo på de lyxigaste ställena?

  Har verkligen ingen koll på Filippinerna och vill få ut det allra bästa av vår resa, så jag hade uppskattat din hjälp enormt mycket! Alla tips är välkomna :) STORT tack på förhand!

  SvaraRadera