annons

fredag 28 oktober 2011

Tokyo - billiga drinkar, tvspel och utklädda flickor

Jag gillar animé, tvspel, fantastisk mat och storstäder. Tokyo borde ju per automatik vara världens bästa stad??Yup, Tokyo är en av världens bästa städer, enligt mig i alla fall!

Jag var ganska utmattad efter vi besökt Japan, och känner faktiskt att jag tycker om Tokyo ännu mer nu efter resan, när jag fått lite distans till staden.

Vi hade ju flängt runt en hel del innan vi kom till Japan, och den extrema hettan gjorde ju besöket ännu mer galet!

En sak jag gillade skarpt med Tokyo var att det finns så många olika klädstilar och sätt att uttrycka sig på. Ingen reagerade på dessa "konstigheter".

Åker man till Akihabara, som är Tokyos plats nummer 1 för elektronik, animé och tvspel, så trappas tokigheterna upp ett steg.


-Jag blev som ett barn i en godisaffär!


Överallt finns butiker, affärer och gallerior som säljer allt som rör "elektronik & pop-kulturen" om jag kan uttrycka det så? :D

Karaktärer ur Final Fantasy XIII till salu

Retrospel, samlarfigurer, manga och animé finns överallt och man kan gå här i dagar och ändå upptäcka nya fynd och ställen varje gång! Här står även flickor, utklädda till "french maids" and what not och lockar in till sina tema-caféer. Galen stadsdel, fantastisk stad!

glad över mina tv-spelsfynd!

I harajuku finns det ännu mer uppklädda och utklädda människor. För vissa här klär sig på väldigt intressanta sätt privat, och somliga klär ut sig någon dag i veckan, oftast till någon tvspels-karaktär eller någon ur en animé.


Mario Kart arcade 2! Bara i Japan!Tokyo är ju känt för att vara en väldigt dyr stad att vara i. En fördel med att komma från Sverige är just att det inte är många platser som är dyrare.


- Att bo i Tokyo är dyrt, men att leva i Tokyo skulle jag vilja påstå är betydligt billigare än i Sverige!


Är man bara lite streetsmart och inte faller för alla turistfällor så kan det faktiskt vara överraskande billigt på sina håll!

Camera shy maid

Vi var mest och drack drinkar kring shinjuku, och på de olika barerna vi var på kostade drinkar runt 50 kronor! En skål med den godaste ramen med tonkotsu-bas kostar runt 20-40 kronor! Att grilla sin eget kött på en liten grill är en favorit, varje tallrik ligger på runt 40-60 kronor, beroende på vilket kött och tillbehör man beställer! Det finns ett extremt stort utbud på restauranger och barer i Tokyo och det är aldrig svårt att hitta ett ställe som är anpassat efter en specifik budget.

Shinjuku by night
I nästa inlägg om Japan skriver jag om nöjesfältet fuji-Q highlands, som ligger precis nedanför Mt. Fuji! Även Yokohama kommer att nämnas. Stay tuned!

/Alex

2 kommentarer:

  1. Thanks for sharing!

    Did you write the English translation yourself, or is it done by Google Translate? I certainly got the gist of what you wanted to say (favourite city; expensive, but not bad by Sweden standards) though there were a few confusing phrases ("then tapered crazy ties up a step.")

    SvaraRadera
  2. No the translation is done by google translate, I've been thinking about writing in english though. :D

    SvaraRadera