annons

fredag 25 november 2011

6 dagar kvar! Ny kamera, Dukoral, Nintendo 3DS and we're good to go!

Slutspurten, nu vill jag bara iväg!


HK, sommaren 2010.

Jag har bestämt mig för att köpa en ny kamera när jag kommer till Hong Kong, det blir nog redan den första dagen.


Sony Cyber-shot DSC-HX9V

Det blir nog denna kamera! Jag har länge funderat över att skaffa mig en lite mer kraftfull kamera, typ en systemkamera då de helt klart tar bättre bilder. Mitt enda problem med dessa är att de är något otympliga, jag vill kunna få plats med min kamera i byxfickan för att alltid orka ha med den på alla äventyr. Alla som varit i HK vet hur trångt och Crowded det kan vara där, att ha en stor kameran med sig är alltså ingen hit!

Sony cybershot DSC-HX9V.


Så denna cybershot hoppas jag är en kompromiss av mina krav och önskemål. 
Den filmar i full HD (självklart) men har 60 frames per second, vilket är den stora skillnaden mot mina tidigare. Min nuvarande filmar bara i 30 fps, och likaså min Iphone 4s, med andra ord kommer alla videoklipp från den nya kameran vara mycket mer levande och mindre ryckiga! Självklart har kameran en massa annat gott som lockar, t.ex. 16 x optisk zoom! Det är också ovanlig på en kompaktkamera (tror jag), oftast måste man då koppla på något objektiv, eller har jag fel? Jag är inte så extremt kamerainsatt.. :S


När jag köpt min nya kamera så ska jag börja fotografera och filma i Hong Kong, åh vad jag längtar, jag älskar HK... 

Who dat ugly Spidah? He Hong Kong-spidahman!


Just! Fick tidigare idag en sms-avisering, min Nintendo 3DS limited Zelda edition har kommit! Även den är delvis till för resan, för att 13 timmar + mellanlandning ska gå lite fortare :D

Nintendo 3DS, Limited Zelda edition.
Dukoral mot magproblem har även införskaffats men inte konsumerats ännu ;D, måste bli idag senast! En vecka innan avresa ska den tas.

Så nu är det bara att räkna ner till det underbara datumet 1:a december. Jag hoppas det blir rikligt med snö här hemma under tiden jag är borta hehe! Fast den kommer säkert när vi kommer hem igen?

Här nedan kommer blandade klipp från Panglao och Palawan, Filippinerna, som jag hittat från Youtube för att komma in i den där paradis-semester-stämningen:

(tryck gärna igång alla tre klipp samtidigt! Maximal Paradiskänsla!)

2 kommentarer: