annons

torsdag 1 september 2011

Underbara Bali! Var vi bodde och hur vi åkte dit, med mera


Air asia, truly asia (and cheap)!

Vi åkte från Bangkok vidare till Bali med flygbolaget airasia som är ett lågprisplyg inom asien. Vi har använt oss av detta flybolag tidigare när vi rest inom asien, bland från Hong Kong till Kuala Lumpur. Deras biljetter brukar ligga runt 1000 svenska kronor (ibland bara 400 kronor!) och skulle väl kunna jämföras med europeiska ryan air (som jag tidigare nämt), fast lite bättre ändå. :DVäl framme på Bali, närmare bestämt i "huvudstaden" Denpasar, tog vi en taxi till vårt hotel som hette Kind villa som ligger i Tanjung Benoa, i södra Bali, ute på en litet "finger". Prisvärt hotell med jättefina rum, rymliga balkonger, en stor swimmingpool med en bar mitt i, och typ 4 meter från stranden och havet. För att se mer om just detta, kolla in min video "Bali preview" som ni hittar i förra inlägget.

Jag lapar sol vid le pool.
Kind Villa i Tanjung Benoa. Vackert eller hur? Med havet precis bakom poolen.Vi ville bo på ett lugnt ställe


Vi valde ett lugnt område på Bali eftersom vi besökte livliga Bangkok innan och skulle till ännu mer livliga Tokyo efter. De flesta turister hamnar faktiskt i Kuta, eller på andra orter norr om huvudstaden och flygplatsen. Så vi ville vara lite ifred, även om Bali är ett jättekänt turistresmål så kan man hitta mer lugna, avskilda områden där man kan få vara något mer ifred. Dessutom kostar det inte mycket alls att åka någonstans med taxi på Bali.

vårt rum med den den tillhörande terassen där vi om kvällarna drack öl och spelade vänd-tia allihopa.
Paragliding gone wrong? 
Ett av många tempel i närheten av vårt resort
Vändtia i vanlig ordning på vår altan. Gissa vem som vann? (Fotografen såklart:)

Och just Kuta avråder jag att besöka, det var fler turister än Balineser där. Med McDonald's, Starbuck's coffee och KFC överallt! Inte det riktiga Bali!!! Men det ska ju vara känt som festplatsen nummer ett på Bali, där flera terroristdåd skett tyvärr... Så åker man för att bara dricka sig redlös varje dag, och umgås med andra festande turister så är det väl rätt ställe, I guess.

En tom strand med undantag för ett fåtal Balineser. Ligger i Nusa Dua, en bit nedanför Tanjung Benoa, 5 minuter med taxi.
På Kuta Beach. Den gillade vi inte alls. Smutsigt och för mycket folk.
Men just Tanjung Benoa ligger avskilt, passar de som bara vill njuta av solen och havet, eller familjer med småbarn.

Bara en liten försmak av Bali!

Detta inlägg var ju mer tänkt att ge lite allmän info om var vi bodde och så, men i nästa inlägg kommer jag skriva mer om vad vi gjorde på fantastiska Bali (för det är helt fantastiskt!), och vilka pärlor till avskilda öar man måste ta sig ut till, seafood när den är som bäst, och mycket mycket mer! Videoinlägget borde vara klart tills dess också, så håll ut!

2 kommentarer:

  1. Tjena! Jag och min brorsa åker till Bali om några veckor. VIlle bara kolla vad det kostade med tex ert rum som ni hade på Tanjung Benoa? Vad brukar rummen ligga på i Bali generellt? Om man vill festa lite grann också, vart åker man då förutom Kuta?

    Tack på förhand

    SvaraRadera
  2. tjena Ibbe! Sorry att jag inte svarat tidigare, hade helt enkelt missat kommentaren. Vi betalade ca 500 kr per rum och per natt, och då hade vi ett jättefräscht, stort rum med stor balkong. Jag tror att det är ungefär på den prisnivån det ligger på. plus eller minus någon hundring per natt, beroende på vilken typ av rum man väljer såklart. Du kan klicka ordet"kind villa" högst upp i inlägget så kommer du till hemsidan till det hotellet vi bodde på.

    Vad gäller festande så är det väl Kuta som har det största utbudet. Vi höll oss ifrån Kuta dock. Det finns barer och sånt på nästan varje gata så det är aldrig svårt att hitta. Men vill man ha mer nattklubbar, då är det nog Kutra som gäller.

    SvaraRadera