annons

måndag 30 maj 2011

Singapore - Clean and tidy? U teu' me!Singapore. Landet och staden med en hög BNP och rena gator. Det var den enda bilden jag hade av Singapore innan resan dit. Nu ska vi se vad vi kan skrapa fram för mumsigt om Lilleputtland nu när vi varit där.


Lite skrapor


Flyget med Berjaya air från Tioman Island gick kanonfort, ca 40 minuter. Priset låg på ca 800 kr. Perfekt att man kan flyga från den gulliga paradisön direkt till metropolen Singapore!

Vi bodde på Swissôtel vid Clarke Quay. Clarke Quay ligger väldigt centralt i Singapore med närhet till Chinatown och annan Shopping.

Swissôtel vid poolområdet.Clarke Quay är även känt för att vara barområdet nummer 1 i Singapore. Stämningen här är internationell med flera kedjor som t.ex. Hooters (haha). Det var ju lite mysigt att ha så nära till alla dessa barer om man ville ha en drink men annars känns det inte så asiatiskt här. Överhuvudtaget känns Singapore väldigt modernt, och internationellt. På gott och ont.Här vid Clarke Quay kan man stå och dagdrömma.


Mattias vill äta locket.Vyn från vårt hotell över CQ.


                                                           Hello China!

Jag gillar ju China towns. Antagligen för att jag gillar Kina. Så det blev många besök i Singapores Kina-stad. Den skiljer sig en del från traditionella China towns dock.Entrance to China Town Singapore


Allt är som sig bör

Jag har uppfattningen att det brukar vara ett myller av liv, med marknader och matstånd överallt. China Town i Singapore är väldigt prydlig och snyggt. Husfasaderna är kulörta och rena och istället för marknader så hittar man det mesta krams inne i butiker. Här finns det vanliga; jadesmycken, vykort, kuddfodral och kinesisk massproducerad hötorgskonst. Det finns dock en del väldigt schyssta butiker som säljer högkvalitativa saker, asiatiska hantverk. Dessa är lite dyrare men det går även att pruta lite grann här.Snask, i stora lass!                                Här finns bara original


En lite annorlunda China Town och det mest påtagliga är väl avsaknaden av piratkopierade saker. Singapore har tagit krafttag mot piratkopiering och du har alltså väldigt svårt att hitta sådant här. Trevlig liten omväxling, men ganska så ovant när man rest runt en del i Asien.

Det jag gillar mycket med Singapore är att det är en väldigt mix av människor. Och en mix av människor innebär en väldig mix av mat! Mat är ju en viktig del av resandet och här åt vi fantastiska hot pots, Sushi (såklart!), Koreanska specialiteter.Look at this Cutie:
Denna bricka kostade väl ca 50 kr, Oh lord blessed me with these prices!


Det här får stå för inledningen av Singapore tycker jag. Vi börjar lite mjukt! Mer om Singapore och Sentosa i nästa inlägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar