annons

tisdag 24 maj 2011

Kuala Lumpur - första mötet

Vi började 2010-års sommarresa med en dag i Hong Kong för att följande dag åka till Kuala Lumpur, där vi skulle möta upp syrran och hennes tjej. De sista 8 dagarna av denna månadslånga semester skulle vi även avsluta i HK så det var inte så farligt att lämna min favoritstad bara efter en dag.


Vi flög med Air asia till från HK till KL, Asiens svar på ryan air.. Typ. Har för mig att biljetten kostade runt 800kr eller något mindre vilket är en pissdroppe i havet! Tar väl ca 3:45 h att flyga, vilket är alldeles lagom.


Utsikten från vårt rum.
Concorde Hotel hette hotellet vi bodde på som låg i perfekt läge i the golden triangle-området.

Vi tycker om att bo bra när vi är borta men vill samtidigt inte betala alldeles för mycket för boendet.

Runt 700 kr natten kostade vårt rum men de hade även billigare. Vi betalade någon extra slant för att bli garanterade ett rum på minst våning 10 eller uppåt. Självklart får vi ju ett rum på våning 11 då haha så det var ju kanske lite onödigt.. :DMonorailen går precis utanför (stationstaket på bilden ovanför videon) så det är ett lättillgängligt ställe vi valde, bara några enstaka stopp till shoppingdistrikten med alla gallerior. Bukit Bintang har jag för  mig var en bra hållplats att gå av om man ville kika runt på saker.
petronas i bakgrunden från vår monorailstation.
Gångavstånd till Petronas på ca 10 minuter från vårt hotell. För mig är petronas som vilken stor galleria som helst i världen, med andra ord ganska tråkig. Fasaden bjuder ju på en spektakulär vy men invändigt är det inte mycket att ha.


Mer om KL kommer snart!

2 kommentarer:

  1. <3 sungei wang plaza, mitt andra hem i KL :P

    SvaraRadera
  2. Ja just! Men Times square gillade jag, iof mest för bergochdalbanan därinne, grymt rolig!

    SvaraRadera