annons

fredag 27 maj 2011

Tioman Island - pyttesmå flygplan och smaragdvatten

Efter att ha lekt runt i KL i några dagar var det dags för Lenny och Carrby att bege sig hem. De hade redan varit runt i Asien nu en månad och var trötta och snoriga.

VI DÄREMOT! Vi hade bara varit här i några dagar och vi ville se mer! Alltid mer! Vi hade därför tänkt att åka till en liten ö utanför Malaysias östkust, nämligen Pulau Tioman!


Vår flight haha!


  • Redan när vi planerade resan så bestämde vi oss för att ta några dagar på något "paradisliknande" ställe. Det var inte lätt att välja kan jag säga. Men eftersom vi åkte på sommaren så var vi tvungna att tänka på monsun- och regnperioder, och förhålla oss till dessa. 
  • Så! Ska ni åka och bada i Asien på sommaren, kolla upp vart vädret är bäst!

Vi gick igenom öar i Thailand, Malaysia, Filippinerna Kina och Vietnam. Sist stod det mellan Langkawi och Tioman, båda i Malaysia. Vi bestämde oss först för Langkawi som ligger på västra sidan av Malaysia, men ändrade oss då det var större regnchans där.


Flygresan från KL till Tioman gick fort, kanske en timme.
Vi åkte med Berjaya air, de enda som flyger till Tioman har jag för mig. Vart vi än var i Malaysia så såg man Berjaya! De ägde stora gallerior, och stugorna vi bodde i här på ön, och ja, ett flybolag.Det här lilla huset var flygplatsen! Lovar!


Vi blev hämtade av en liten buss som skjutsade oss till vårt hotell. Berjaya resort finns på många andra öar. Kan verkligen rekommendera dessa, de är etablerade, stora och ger en bra service. Själva tanken av resort är inte så rolig, men jag har bara bra saker att säga om Berjaya resort på Tioman Island.


Lägg till bildtext
Stranden precis nedanför Bungalowsen vid Berjaya var inte den finaste om man tittar på vattnet. Men bara runt hörnet så fanns det där jätteblåa havet som vi älskar! Konstigt hur det kan skilja sig på så små avstånd.

Jag tycker ju inte heller om att åka till ett sånt här ställe och bara möta turister.
Och det gör man inte på Tioman! Berjaya är nämligen det största MEN enda resorten på ön. Resterande platser på ön är byar som på sin höjd har några bungalows att hyra ut. Det finns inte ens vägar som förbinder byarna! Man får ta båttaxi mellan de olika ställena!Så bered er på att hitta massor av vackra, långa stränder. bara att åka en liten båttur eller gå och leta upp en helt egen strand. 

En öde strand vi hittade, bara för oss.
På Berjaya resort.


Så därför är Tioman Island en perfekt kompromiss!

Ön är en av de mindre och de flesta åker därför till Langkawi. Men det finns fortfarande möjligheter att bo väldigt bra, precis som jag vill ha det. 

Jag är en som en backpacker - fast betalar gärna lite mer haha!

I'm tellin' you folks, det här stället är magiskt! Det är en ganska slumrande ö, med trek i djungeln eller bad på en helt egen strand som står för aktiviteterna. Självklart finns mycket annat att göra med det är ändå ett lugn över denna ö som jag finner så oemotståndlig. Exotiskt på något sätt. Så vill man ha liv och fest så är detta helt fel ö. För oss kunde vi inte ha hamnat mer rätt! Storstäderna måste ju få sin kontrast.


Ännu en egen strand!
Mer vad vi gjorde på Tioman kommer snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar