annons

söndag 29 maj 2011

Tioman Island - Mata inte djuren!

Som jag glömt att nämna är Tioman Island är ett skyddat marinparksområde. Det innebär att man måste respektera de regler som gäller, vilket jag iof tycker gäller generellt när man reser.


Hello can I heup' you?


Man får t.ex. inte knäcka en bit korall och ta med sig eller äta upp vilken fisk som helst. Och hör och häpna, Man får inte skräpa ner! Jesus, vilka stränga jävlar :D .


Sopberget bakom en restaurang. Beviset på att man verkligen bryr sig om naturen.

                                     Nyfika små varelser


Ganska tidigt i sin vistelse här på ön märker man av de vilda djuren som också bor här. Om man går på en promenad är det inte helt ovanligt att man ser några apor som tittar fram bakom någon stenbumling eller smyger nyfiket efter dig. Lustiga små krabater dessa makaker! Jag böjde mig fram en gång och försökte prata med en apa men han blev väldigt förskräckt.
                                             National GeoAlex!

Väldigt nyfikna rackare som vill veta vad vi gör.

Annars finns det även stora varaner överallt på ön. Varaner är stora ödlor och jag var mighty rädd för dessa i början, de är ju ändå typ 2 meter långa! De är väldigt skygga av sig dock! Som tur är! Men bli inte förvånad om du ska ut och ta dig ett morgondopp och där slinker en värsting-ödla förbi dig under huset! Kryddigt!
Annars var det bara att fortsätta att lata sig. Bada lite mer, äta ännu lite mer, dricka några fler long island ice tea's, och vandra runt i byarna.


Mattias lär sig simma

4 dagar på Tioman Island gick på tok för fort. Oh aj aj aj aj buff! Vi var lite nedstämnda när vi skulle skjutsas till flygplatsen. Jag trodde faktiskt inte jag skulle bli så betuttad i ett sånt här ställe, det var därför vi bara bokade in 4 dagar på Tioman. Vi var båda rädda att jag skulle bli för uttråkad.

Ah well! Från Tioman ska vi nu vidare till SINGAPORE!

Berjaya (megaföretaget) flyger direkt från Tioman till Singapore och den resan tar ca 45 minuter. Oh the joy! The joy of it all!


                                      Lite fler goa bilder från vistelsen på Tioman:

Gåsen saxar genom byn

Salty says I!

Du läckra sjömat!

Stressigt byfolk
Drömskt a la 80-talYou teu' me what you lie' 
At world's end
Tekek village. Lika crowded som Hong Kong
Jag ska bada i dig du din gröna pöl!
Turtle in the jungle?!  Well I've never!
Hey dreamboat
Har någon sett LOST? Then you get the picture.
Piren vid vår resort
Färskaste, godaste krabba och bläckfisk!4 kommentarer:

 1. ser gudomligt ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var det sannerligen. Vill se mer av Malaysias öar! Vi kan väl sticka iväg och bada där istället? efter Bangkok? Oftast är det mycket mindre folk och exploatering

   Radera
 2. Ser fint ut!! Jag och en kompis ska snart till Malaysia! Vi väljer mellan Tioman och Perhentian men det lutar faktiskt åt Tioman! :) Bra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulrika! Ja Malaysia är fantastiskt vackert, vi fullkomligt älskade Tioman. Men å andra sidan hade vi ingen annan ö i Malaysia att jämföra med. Har kikat på Perhentian men inte varit där, och det ser ju onekligen mysigt och fint ut. Men som sagt, vi älskade Tioman och vill mer än gärna upptäcka fler öar i Malaysia! //Alexander

   Radera