annons

tisdag 25 december 2012

Hej från Boracay! (Filippinerna - vintern 2012)Hej allihopa! Vi är nu på Boracay i Filippinerna och har varit här sedan den 20:e december. Det är helt sanslöst vackert här så det knappt går att beskriva. White beach som ligger precis utanför ska tydligen vara en av världens vackraste stränder, och det håller jag med om. Vattnet är helt makalöst kristallklart och ljust så ljust turkost, stranden är sådär mjöligt finkornig och kritvit. 

OK..

Det hela började med att Mattias vänner/kollegor skulle resa runt i Asien en månad. Självklart blev vi också sugna på att dra iväg (som vi alltid är) men hade bestämt oss för att vara hemma. När Qatar airways sedan släppte sin megarea så var vi bara tvungna att slå till! Jag, Mattias, mamma och hennes man stack till Hong Kong den 12:e december, men spenderade först en kväll i Doha, Qatar. I Hong Kong hade vi sedan 2,5 hektiska dagar av flängande genom stan. Mamma och Göran (hennes man) har aldrig tidigare varit i Asien så det blev nog en ganska kraftig krock av att kliva ut i HK's myller. Eftersom jag varit där flertalet gånger nu så visste vi ganska bra vad vi skulle göra. Vi hann till och med ut till Ocean Park så jag fick åka min berg-och-dalbana som inte hade hunnit öppna sist vi var där.

Efter Hong Kong flög vi till Cebu i Filippinerna, och njöt av 5 dagars sol och bad på Mactan. Och efter det flög vi hit till Boracay och här ska vi vara tills den 29:e december.

Varför jag varit så hemlighetsfull med denna resa beror på att vi hela tiden hade tänkt överraska Mattias kompisar och deras familjer, och jag ville inte riskera att något skulle läcka ut i förväg. De hade, som tidigare nämnt, rest runt i Asien i några veckor och skulle nu till Boracay. Vi anlände en dag innan de och hade rekat innan, vart de skulle bo, när de skulle anlända osv.. Så en timme innan de anlände till sitt resort så satt vi där och tog en öl. Bilen rullade in på gården och jag sprang ner och välkomnade de till Boracay. Det tog någon sekund innan de kände igen mig, och då klev Mattias ner från sitt gömställe. Gissa om de blev överraskade, skitkul verkligen. Så nu har vi varit här tillsammans i några dagar och har hunnit med riktigt mycket. Det är en kanonvacker ö verkligen, med mycket mer att erbjuda än bara turiststråket längs med stranden.

Jag tänker skriva lite mer om våra äventyr senare, men just nu är klockan 11:22 här och jag bara måste hoppa i havet och snorkla! :D


God fortsättning på er där hemma (och alla på resande fot)! Hoppas ni haft en lika fantastisk julafton som vi!


Hej hej,


/Alexander7 kommentarer:

 1. Ser toppen ut! Själva är vi på Langkawi, Malaysia. Inte dumt det heller! ;)

  SvaraRadera
 2. Hej! Kul att hitta din härliga blogg! Jag har gjort några av dina resor tidigare så det är jättekul att se fina bilder! Nu ska vi snart till Hongkong och boracay. Boracay blir andra gången, var där -95.... Så det ska bli spännande att se igen! Du skriver om två olika hotel i Hongkong, vilket sv dom skulle du rekommendera? Vill gärna bo så nära marknader och restauranger som möjligt...
  Ha en fortsatt underbar resa!
  Hälsningar marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   I Hong Kong så har vi bott på 3 olika ställen, panorama by Rhombus, west hotel och BP international. Alla ligger i Kowloon och rent lägesmäsigt skulle jag rekommendera alla 3. Rhombus var ju lite lyxigare än west tex men alla 3 platser ligger på gångavstånd från många attraktioner, butiker, tunnelbana etc. Det kommer ni märka, HK är inte så stort till ytan så det är liksom aldrig jättelångt mellan allt.

   Vilka hotell har ni som alternativ? Eller ni har antagligen redan bokat allt, jag såg att jag var lite sent ute med min kommentar, sorry för det.

   Radera
 3. Hej! Sjukt bra blogg :) Jag ska till Filippinerna i april. VI är sugna på Boracay, Bohol/Panglao och kanske Parawan. Upplevde du att det var lätt att resa runt i Filippinerna? Bör man planera en exakt resplan och boka alla inrikesflyg hemifrån?

  Hälsningar Johanna Alvarson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Tack så mycket och vad kul för er! Det är ett fantastiskt fint land och nu är ju mitt svar ganska sent ute så ni har väl antagligen bestämt redan hur ni ska göra. Vi har ju bägge gångerna haft allt planerat redan innan så vet inte hur det är att ta sig runt på måfå. Men en fördel är ju att de kan väldigt bra engelska.

   Som sagt, väldigt sent svar men hoppas ni får en fantastisk resa!! :D

   Radera
 4. Svar
  1. Ja det förstår jag Anica, det är ett sjukt fint land. Åk dit! :D

   Radera