annons

måndag 30 juli 2012

Framme i Hà nội!

Iphones framkamera. Inte den bästa :D Men här är vi; HANOI!!!

Pjuh vilken resa!

Nu har vi precis kommit fram till hotellet "Essence Hanoi". Jättecharmigt hotell, precis  mitt i smeten vid Hoan Kiem lake. Vi har ett sovrum, vardagsrum och ett jättefräscht badrum. Överallt låg blommor utspridda hehe. Och frukt och en flaska complementary vin som det bjuds på här i "det finaste rummet på hotellet", som de själva uttryckte det.


Nu ska vi bara landa lite, ta en dusch, sen ut på stan! Akta er för ficktjuvar sa personalen, "ha inte för mycket pengar med er ut". Tydligen är det väldigt vanligt med ficktjuvar och "scams" här. Vi får väl se, om jag blir ficktjuvad eller ej.

Från taxin på väg till hotellet
För mer information om Vietnam och Hanoi, gå gärna in på "Resa i Vietnam": www.resavietnam.se/hanoi 

Hej hej alla snaskgrisar! Alleboy och krösagåhs ska nu ut i vimlet!

2 kommentarer:

 1. Hej där! :) Du som älskar att resa runt i Asien kanske skulle kunna ge mig o min kompis några tips vi ska nämligen resa nu i skiftet mellan september och oktober, o då ska vi först vara i Australien i en månad o sedan resa runt i södra Asien 3-4 månader om inte mer! (beror på hur långt pengarna räcker)

  Så vi undrar lite om bland annat transport, t.ex. om det finns någon hemsida eller vart man ska vända sig när man vill resa vidare från t.ex. vietnam till kina eller liknande samt småresor :)

  Du kanske också har något tips på vad man kan göra där borta!? :) Någonting som du verkligen rekommenderar??

  TUSEN TACK för svar! :)

  Med bästa hälsningar
  Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejje! Det bästa är att bara googla upp forum och lägga trådar på exempelvis lonely planet för att få råd om bästa transportsätt! Det bästa är att faktiskt boka allt själv, och inte låta någon mellanhand få extra betalt. :D Vi har flygit massvis med airasia mellan asiatiska länder, för inte mycket pengar alls. Något ni bör kolla upp om ni hittar en destination ni verkar gilla, är att kolla in regnsäsongen! Den kan skilja sig jättemycket från land till land i asien, eller till och med från kust till kust. Till exempel Bali, deras bästa, torra period med massor av sol är under vår sommar, medan största delen av Thailand då befinner sig i en regnperiod.

   Vad är ni ute efter? Storstäder, äventyr, badstrand och island hopping? Eller kanske allt?? Jag gillar ju verkligen Bangkok, då det är en skön mix av väst och öst. En bra utgångspunkt till asien då det går många flighter och flybolag därifrån till andra länder. Det är dessutom billigt och.. Mycket av allt! Vill ni bada och ha paradisstränder tycker jag ni ska bege er till Filippienerna eller Malaysia. Kolla upp Perhentian, redang och tioman island i malaysia. Eller El nido, palawan eller boracay i filippinerna. Ashärliga länder och lite mer exotiskt och "coolare" (tycker jag) än exempelvis Thailands öar, som typ alla åker till. Även en annan storstad som jag fullkomligt älskar är Hong Kong, även denna stad är ett myller av allt, asiens New York. En ganska så liten (till ytan) storstad, så man kan göra den på relativt kort tid. Dock är det något dyrare där än i exempelvis Bangkok.

   Så lås er inte alltför hårt vi en specifik destination (om ni absolut inte måste just dit), utan kolla vilka flyg som kanske kan ta er billiggare någon annanstans. Som kanske kan erbjuda liknande attraktioner.

   Sök bland asiens lågprisflyg. Och Från Bangkok kan ni även åka tåg till flera grannländer.

   Radera