annons

fredag 27 juli 2012

Vietnam, sommaren 2012. Två dagar kvar!

uppifrån och ner, vänster till höger: random strand i Hoi an, Hanoi, Halong bay, Hoi an stad.

Nu är det inte alls lång tid kvar tills vi reser. Oj vad skönt det ska bli att komma bort några dagar! Jag lever verkligen för att resa. Och äta.. Och åka berg-och-dalbanor.

Anyhow, i förra inlägget skrev jag att vi skulle åka till Da nang efter vi varit i Hanoi. Vi ska visserligen landa i Da nang, men sedan ta en taxi (eller åsna, eller vad det nu blir) till den mindre orten Hoi an. Där ska vi gotta oss! Självklart ska vi väl utforska Da nang också om vi känner för det. Annars verkar Hoi an som en jättemysig liten stad. En "ancient town" med blandad kolonial fransk arkitektur och kinesisk. Vietnam verkar sannerligen som ett intressant land och huvudstaden Hanoi kryllar av museum och "måsten". Ho chi minhs mausoleum ligger här (ej att förväxla med staden som döptes efter honom), dit ska vi definitivt. Även Halong bay vill jag till, en dagsutflykt från Hanoi till dessa limestens-berg som bildar massor av öar i detta jadegröna vatten. Vackert, I'll say, Unescos världsarvslista verkar hålla med. :D



Så två dagar kvar tills vi befinner oss i självaste Vietnam! Och jo förresten, på vägen hem mellanlandar vi i Kuala Lumpur, så vi beslöt oss för att stanna där i två dagar innan vi flyger hem till Sverige. Dels gillar jag verkligen deras marknader, den indiska, vid Majid, och den kinesiska - Petaling street. Men även den vilda berg-och-dalbanan inne i Times Square gallerian.   Klicka här för att komma till vårt förra besök i Kuala Lumpur, år 2010.

Denna gång ska vi bo i en svit på härliga Shangri La hotel!


Blir nog bra det här! / Alex


Vill ni läsa och få ännu fler tips om Vietnam, gå då in på hemsidan "Resa till Vietnam" på www.resavietnam.se


Nu ska jag försöka städa här hemma och

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar