annons

tisdag 17 juli 2012

Är det sommar eller vinter?! Dags att åka bort!

Jag har inte uppdaterat bloggen på ett tag märker jag, inte så konstigt iof. En reseblogg blir ganska ointressant utan... resor. Tiden bara flyger iväg och sen senaste inlägget har jag hunnit gå klart min utbildning på 3 bast (yay för mig!), skaffat mig ett sommarjobb och även ett mer långvarigt jobb som börjar till hösten! Ser väldigt mycket fram emot detta då jag tror det kommer passa mig perfekt. Min utbildning är verkligen relevant för detta arbete men även det jag kommer att syssla med, kunde inte vara bättre skräddarsytt för mig! Jag tänker inte gå in så detaljerat på detta eftersom jag snart ska komma till poängen med detta inlägg hehe. Men jag har i alla fall varit ganska upptagen, och slitit för att få allt att gå runt.

Du härliga, svenska sommar

Nu har jag tänkt att vara lite ledig tills jag börjar mitt nästa arbete men vädret är ju bara för tråkigt här i Stockholm, och säkert på andra ställen runt om i Sverige. Jag har ju i flera år försökt komma bort till Asien varje vinter OCH varje sommar, så man kan få lite garanterad sol och äventyr. Sverige blir liksom så mycket trevligare om man flyr bort några veckor varje år. :D
Självklart ska ju den första sommaren på flera år, som jag är hemma, bli jättedålig. Jag har ju jobbat, men då utomhus och vädergudarna har inte varit  barmhärtiga! Vissa soliga dagar har vi haft men annars har det varit regnrusk, kallt och till och med hagel! Nope! Jag har fått nog!

Vi flyr till.... VIETNAM!


Jajemen! Vi sitter nu och bokar resan! Som det verkar nu så blir det Hanoi ett par dagar, för att sedan åka till en mindre stad, nämligen Da nang. Så det blir väl det vanliga, lite stad och lite strand. Perfekt kombo. Utanför Da nangs kust ligger några öar som heter Cham islands, även dit tänkte vi ta oss för lite snorkling and what not. Jag sitter alltså nu och bloggar medan min älskade sitter på den andra datorn och bokar. Så det kan bli lite hur som helst. Eventuellt stannar vi i Bangkok eller Kuala Lumpur någon natt eller två på vägen hem. Alltid kul med ett kärt återseende.

Jag kommer uppdatera mer inom kort när jag vet mer exakt vart det bär av (kan ju ändras), och vad vi planerat att göra. Än så länge vet jag inte jättemycket om Vietnam. Men det är väl lite charmigt kan jag tycka, jag vet att jag gillar det vietnamesiska köket och att det är väldigt vackert på sina håll. vad mer behöver man veta?


Här nedan kommer några bilder från Flickr som jag hittade, samtliga är creatice commons:


Hanoi

Cham Island

Hanoi

Hoi An.


Det blir nog gött det här! Jippi!!
3 kommentarer: