annons

söndag 29 december 2013

Skorpioner & pad thai på gatan: Bangkok dag 1
Första dagen i Bangkok var minst sagt.. Intensiv. Jag blir alltid så ivrig direkt när jag landat efter en flygning, och denna gång var inget undantag. Även om vi var något trötta tänkte vi inte låta det stoppa oss.

Vilse i Chinatown

Det fiffiga met vårt hotell (Eastin Grand Hotel - Sathorn) är att det har en utgång på våning 3 som leder direkt till skytrain-stationen "Surasak". Om man varit i Bangkok så vet man att skytrain är en bra sak. Den tar en fram och tillbaka mellan många bra platser. Så bland det första vi gjorde var att kika lite på rummet, prova infinitypoolen (bild ovan), och sedan bege oss ut på stan. En station bort, nämligen "Saphan Taksin" så finns ett båtstopp på Chao Phraya-floden. Förutom skytrain, tunnelbana, bussar, taxi, tuk-tuks och fler olika sätt att färdas runt i Bangkok, så erbjuder även floden transportmöjligheter mellan sevärdheter. Ganska mysigt, och väldigt bra när trafiken på gatan står helt still. Vi åkte till stopp N13 (Phra Arthit), som ligger nära Chinatown i Bangkok. Själfallet gick vi vilse. Inte vilse som att vi inte kom till Chinatown. Men vilse som i att vi inte hittade tillbaka till piren sen. Det gjorde inte så mycket. Vi gick och gick och gick och gick och fick riktigt upp flåset. Vi såg galna marknader med folk precis överallt och så långt ögat kunde se, munkar i sina orange:a munderingar, tempel med mera. Till sist hittade vi till piren igen och fortsatte kosan.
Gatuliv på turistgatan Khao San Road

Kvällen började vi sedan på en utomhusbar vid Sala Daeng. Sala Daeng som ligger precis vid Skytrainstationen med samma namn, erbjuder gatumarknader på kvällen och barer på gränderna, som kallas för "soi". Här kan man alltså springa runt bland de små stånden, pruta loss på krams, och sen sätta sig ner och ta en drink eller en öl och kika på folklivet. Efter Sala Daeng åkte vi till Khao San Road. Även om Khao Saon är en extremt turistig gata kan det vara kul att ha sett den. Då Pär & company inte hade varit där tidigare beslöt vi oss för att kika på vad Khao San ändå hade att erbjuda kvällstid. Och här är det livat kan jag säga. Det som säljs i stånden är mest chang-linnen och liknande, med andra ord turistprylar som "full moon party-människor" säkert gillar hehe. Men det som lockar oss och som jag kan tipsa om, är gatumaten. Pad Thai på gatan kostar här 50 Baht, ca 10 kr, och är mycket god. Eftersom vi var lite på lurken så tyckte vi det var en god idé att prova grillad skorpion också. Det var bara det att ingen av oss ville vara den som åt skorpionen. Förutom Martin då, hehe. Jag önskar jag kunde vara så modig och stoppa in en skorpion i käften, men tyvärr är jag det inte. Jag fann dock mycket nöje i att titta på när han smaskade i sig det frasiga krypet..Inga kommentarer:

Skicka en kommentar