annons

torsdag 27 september 2012

Hoan Kiem Lake


Hej här står jag och flinar

Hoan Kiem Lake


Denna lilla sjö är som en mittpunkt i Hanoi. Supergrön till färgen och med en liten ö placerad ute i vattnet. That's about it! Eller jo, ute på den här lilla ön finns ett kinesiskt tempel, och över kommer man via den kända "Hoc" bron. Runt omkring sjön finns lite restauranger, annars är det inget speciellt. Men en sådan stekhet dag som det var när vi var där, kan det vara lite sjö-nt (så cheezy jag är) att hålla sig i närheten. Även om det inte fläktar ett dyft här så intalar man sig lite att man inte får samma panik av värmen vid vattnet.

Solkatterna leker i mina ögon
Vad glor du på??
På väg till sjön
Hocbron


Bor man ganska nära HKL (förkortningen på sjön, det borde ni listat ut vid det här laget) så bor man bra till i Hanoi. Men det är ingen jättestor stad utan det mesta kan nås till fots. Jag gillar att gå. Även när det är varmt. Man upplever så mycket mer, ser så mycket mer.


Lunchfavoriten var klassiska vietnamesiska vårrullar och någon fruktjuice eller öl till. Ibland står det bara fried spring rolls på menyn, men de går även att få mjuka, då säger man bara att man vill ha de "fresh" istället. Tycker de är mycket godare. Det var vår vän Bach som lärde oss detta. Bach och hans pojkvän träffade vi när vi satt på ett Bia hoi-ställe och njöt. Vi blev vänner med dem och fick chansen att uppleva några gobitar ur en Vietnames point of view. Sånt är alltid kul. Mer om detta i kommande inlägg.

favoriten! Spring rolls med knaperstekt fläsk, grönsaker, kryddor och vitlök. Så in i nordens mumma!
Jag på vårt favoritställe i Hanoi

Mattias på favoriten. Där nere, bakom granen ligger en gatumarknad med lite småkrams som kan vara kul.


För mer information om Vietnam och Hanoi, gå gärna in på "Resa i Vietnam": www.resavietnam.se/hanoi


Hej hej!
4 kommentarer:

 1. Ser helt magiskt ut!!! Kan du inte skicka en sån spring rolls till mig? Please..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var det! Det går nog att hitta någon vietnamesisk restaurang i Tokyo väl? Där finns ju allt!!

   Radera
 2. Svar
  1. Jo men det var jag nog allt. Eller det ÄR jag, trots de gråa molnen och regnet här hemma. Jag är nog ganska nöjd av mig generellt

   Radera