annons

tisdag 7 januari 2014

Båtuflykt från Koh Chang till Koh Kham & Koh Mak

För några dagar sen bokade vi en privat båt för vårt lilla gäng. Målet var att åka till någon mindre ö, vara borta hela dagen, för att sedan komma hem till Koh Chang på eftermiddagen. Ni som följt denna blogg vet att jag älskar att "islandhoppa", dels kommer man iväg till ännu mindre och mer pittoreska ställen, och dels är det kul att se något nytt. Vi bestämde oss för ön Koh Mak. Koh Mak som ligger ca en timme från Koh Chang med speedboat är en mindre ö med mindre utvecklad turism på. Detta är ett aktivt val av familjerna som äger Koh Mak, att ön inte ska förvandlas till en ö som så många andra i Thailand. Den andra, ännu mindre ön Koh Kham fick vi på köpet. Bara 5 minuter från Koh Mak, gjorde vi vårt första stopp där. Och nog tycker vi det är vackert här på Koh Chang.. Men Koh Kham (även Koh Mak) var bedårande vackert. Se själva:


Ja det blir inte mer kristallklart än så här... På Koh Mak är trafiken nästan obefintlig så några av oss passade på att hyra moppe i någon timme och drev runt lite. Mycket mysigt. Tips om ni besöker Koh Chang: åk över till Koh Kham & Koh Mak över en dag!


På vägen hem stannade båten till vid någon klippa där ett gäng hungriga makaker skrek efter mat. Vi var inte sämre än de andra turistbåtarna där. Lite vattenmelon- och ananasskal slängde vi åt dem (själva frukten åt vi upp hehe), och vilket liv det blev. Ett riktigt skådespel.

1 kommentar:

  1. Hej ursäkta att jag skriver men måste fråga dig om det där undervattenskalet du har, använder du de som du köpt på kjell när du fotar under vattnet? Fungerar det bra? Vilken iphone ha du i fodralet?
    Jag har köpt ett sådant skal men min touch funkar inte alls under vattnet ... lite surt eftersom man gärna vill fota när man är utomlands och så... /Steffi

    SvaraRadera