annons

söndag 29 december 2013

Skorpioner & pad thai på gatan: Bangkok dag 1




Första dagen i Bangkok var minst sagt.. Intensiv. Jag blir alltid så ivrig direkt när jag landat efter en flygning, och denna gång var inget undantag. Även om vi var något trötta tänkte vi inte låta det stoppa oss.

Vilse i Chinatown

Det fiffiga met vårt hotell (Eastin Grand Hotel - Sathorn) är att det har en utgång på våning 3 som leder direkt till skytrain-stationen "Surasak". Om man varit i Bangkok så vet man att skytrain är en bra sak. Den tar en fram och tillbaka mellan många bra platser. Så bland det första vi gjorde var att kika lite på rummet, prova infinitypoolen (bild ovan), och sedan bege oss ut på stan. En station bort, nämligen "Saphan Taksin" så finns ett båtstopp på Chao Phraya-floden. Förutom skytrain, tunnelbana, bussar, taxi, tuk-tuks och fler olika sätt att färdas runt i Bangkok, så erbjuder även floden transportmöjligheter mellan sevärdheter. Ganska mysigt, och väldigt bra när trafiken på gatan står helt still. Vi åkte till stopp N13 (Phra Arthit), som ligger nära Chinatown i Bangkok. Själfallet gick vi vilse. Inte vilse som att vi inte kom till Chinatown. Men vilse som i att vi inte hittade tillbaka till piren sen. Det gjorde inte så mycket. Vi gick och gick och gick och gick och fick riktigt upp flåset. Vi såg galna marknader med folk precis överallt och så långt ögat kunde se, munkar i sina orange:a munderingar, tempel med mera. Till sist hittade vi till piren igen och fortsatte kosan.




Gatuliv på turistgatan Khao San Road

Kvällen började vi sedan på en utomhusbar vid Sala Daeng. Sala Daeng som ligger precis vid Skytrainstationen med samma namn, erbjuder gatumarknader på kvällen och barer på gränderna, som kallas för "soi". Här kan man alltså springa runt bland de små stånden, pruta loss på krams, och sen sätta sig ner och ta en drink eller en öl och kika på folklivet. Efter Sala Daeng åkte vi till Khao San Road. Även om Khao Saon är en extremt turistig gata kan det vara kul att ha sett den. Då Pär & company inte hade varit där tidigare beslöt vi oss för att kika på vad Khao San ändå hade att erbjuda kvällstid. Och här är det livat kan jag säga. Det som säljs i stånden är mest chang-linnen och liknande, med andra ord turistprylar som "full moon party-människor" säkert gillar hehe. Men det som lockar oss och som jag kan tipsa om, är gatumaten. Pad Thai på gatan kostar här 50 Baht, ca 10 kr, och är mycket god. Eftersom vi var lite på lurken så tyckte vi det var en god idé att prova grillad skorpion också. Det var bara det att ingen av oss ville vara den som åt skorpionen. Förutom Martin då, hehe. Jag önskar jag kunde vara så modig och stoppa in en skorpion i käften, men tyvärr är jag det inte. Jag fann dock mycket nöje i att titta på när han smaskade i sig det frasiga krypet..



onsdag 25 december 2013

Incheckade på Eastin Grand Hotel, Bangkok!

Nu har vi kommit fram till Bangkok. Det är inte så jättevarmt faktiskt, ca 20-25 grader. Men det är så fint. Ljuvligt. Nu trivs jag. 

Vi har precis kommit till hotellet, och till vårt rum: en executive superior suite på högsta våningen. Med utsikt över skyskrapor och floden. Just i detta nu sitter vi vid infinity poolen och dricker en smoothie. Pär och hans söner har vi även mött upp och vi smider nu dagens spännande planer! Ha det gött!



tisdag 24 december 2013

Istanbuls Turkish Airlines Gold lounge

Nu har vi nått första stopp, Istanbul. Detta var första gången jag flög business class och jag måste säga, det var inte "all that". Jag hade förväntat mig gigantiska säten osv. Men det var.. Standard. Dock var maten (3 rätter) suverän, samt servicen. Om man bortser från att en flygvärd spillde ut 2 glas med välkomstdrinkar över mig. Men first class i Europa ska bara vara sådär tydligen, lyxigare ska det bli när vi boardar vår nästa flight mot Bangkok.

Så nu sitter vi alltså här, på Turkish Gold lounge. Och vilken lounge sedan! Stort och pråligt inredd. Med biorum (med popcornvagn utanför), olika caféer, restauranger, biljardbord, lekrum för barn, med mera. När allt är gratis så vet jag aldrig var jag ska börja. Jag blir som Pippi på kafferepet; springer runt och drar fingret i alla olika gräddtårtor, ivrig för jag vill hinna prova allt! Nu är det inte långt kvar tills vi är i änglastaden, Bangkok. Så här säger jag hej då. Ska fortsätta tvångsäta och dricka allt gratis, hehe.





God jul!

Här sitter vi nu, i SAS-loungen på Arlanda. Jag är helt slut, åkt på någon förkylning/influensa light eller nåt. Men en kaffe, lite nudlar och någon macka ska nog få mig på bättre humör och. Jag och snäckan önskar er alla en god jul!! 


torsdag 19 december 2013

På självaste julafton flyger vi till Bangkok


Koh Chang. Samtliga bilder är från Flickr, alltså ej mina

Nu är det bara några få dagar innan vi beger oss iväg, bort till värmen. Vi skippar traditionell julafton hemma i kylan, liksom förra året, och åker iväg till Asien. Denna gång blir det dock inte Filippinerna, utan Thailand. Efter vårt första stopp i Bangkok har vi bestämt oss för att åka till ön Koh Chang. Där ska vi alltså bara hänga runt och ladda upp batterierna, som man brukar säga, innan vi sedan beger oss hem igen. 

Jag längtar nu enormt mycket, jag älskar våra nya jultraditioner; att sticka iväg och gotta sig i tropisk hetta. Denna gång har jag faktiskt inte planerat och sökt upp en massa information i förväg. Så som jag annars brukar göra. Nä denna gång får det bli som det blir. Jag är mest sugen på att bara äta och dricka en massa gott i Bangkok, flänga runt, för att sedan på Koh Chang bara ta dagarna som de kommer. Existera i mina mjukishorts och tofflor. Eller allra helst helt barfota..

Jag förvandlades till en sån till sist. En sån som kan åka till en ö och inte göra något speciellt men ändå älska det.

Tänk att det trodde jag aldrig...

onsdag 4 december 2013

Demonstrationer i Bangkok

Jag i Bangkok, chinatown - år 2011

Tiden rullar på och vår thailandresa närmar sig med stormsteg. Demonstrationerna i Bangkok och på flera platser runt om i landet har vi givetvis följt. Vi hade faktiskt diskuterat en eventuell b-plan, men som det verkar nu så blir det ändå Bangkok för vår del. Jag läste att några centralt belägna gallerior tillfälligt stängt men att det annars ska vara ok att som turist besöka Bangkok.

Ni andra som ska till Thailand snart, hur resonerar ni? Är ni oroliga?

Gå gärna in på "asienresor - bloggen", på Facebook och diskutera:

https://www.facebook.com/AsienresorTheBlog?ref=hl