annons

onsdag 30 november 2011

Imorgon bär det av till Hong Kong!

Nu pågår städning, packning och laddning av elektroniken, för imorgon smäller det! Jag har tjatat rätt mycket om den här resan men det är bara så att det är så skönt att sticka iväg mitt i detta hösttråk, även om klimatet här hemma varit ganska milt hittills.  

"Det är faktiskt min rekommendation till alla, att unna sig en riktig långresa lite då och då" 

Jag mår så bra efteråt och är  fylld av alla härliga känslor och intryck jag samlat på mig under resans gång. Självklart kan en långweekend till Milano eller Paris göra sitt, eller solveckan till Teneriffa. Men det är något speciellt att ta sig till en helt annan värld. Jag gillar ordet exotiskt. Jag vill att det ska kännas annorlunda och jag vill verkligen känna att jag är långt bort. Det tycker jag är häftigt, jag är helt hooked!


Vem vill inte bo på kuk street liksom?! Nä gatan har ett längre namn. År 2010

Vi kommer återigen bo på Kowloon som till skillnad från Hong Kong Island, ligger på fastlandet. Vid Austin Road ska vi bo på, precis vid kowloon park, på samma gata som världens högsta hotell - The Ritz Carlton. För er som vill följa oss under våra resor så ska jag försöka att blogga därifrån, men vi får se hur mycket tid jag har åt det. ;D Något som ligger och pressar lite är ju C-uppsatsen som vi jobbar med just nu, den får ju följa med på resan. Men jag kommer ändå ha tid för både skola och roligheter, det har jag alltid! :D :D På Filippinerna där det mest står sol & bad på menyn, kommer jag ha tid att läsa och skriva, fast under en palm med utsikt över havet istället för mitt skrivbord här hemma. Aah..


Nästan nere vid hamnen, Kowloon. År 2010.
Vad tittar du på kryddgåsen??
Körsbärssorken tittar på "gamla saker", som ofta är nyproducerade men ska se gamla ut. År 2010.
Gåsakrösen tycker inte att värme och många trappsteg går bra ihop. Nära Hollywood Road, År 2010.


Med dessa bilder lämnar jag det här sista inlägget på svensk mark. Nästa gång vi "syns" här på bloggen är förhoppningsvis från metropolen Hong Kong!!! Vi får se när det blir bara, annars skriver jag från Filippinerna! Toodles! Adieu!


/ Alex - asienresor.blogspot.com - 


måndag 28 november 2011

3 dagar kvar! Drink på 118:e våningen?

Vi kommer komma fram till Hong Kong mitt på dagen så direkt efter jag köpt min nya kamera i Sham shui po (Hong Kongs elektronikkvarter) och checkat in på hotellet, så vill jag upp till The Ritz-Carlton Sky bar och se solen gå ner bakom Hong Kong Island!

Ozone skybar - The Ritz Carlton hotel, Hk. (Bild från Flickr)


Ozone som baren heter ska tydligen vara den högst belägna skybaren i hela världen, och hotellet i sig ska vara världens högsta hotell. Det är väl inte hela världen med en skybar kanske, men Hong Kong's skyline och topografi är verkligen vacker, och att se detta från ovan är verkligen mäktigt! Höjdrädd som jag är ser jag ändå fram emot detta, tror det inleder resan på ett fint sätt.


Ah vad nice, eller hur? Jag blir så nostalgisk när jag tittar på bilder från tidigare äventyr och längtar alltid tillbaka. Snart ska jag gå där på gatorna i HK... Här kommer några bilder från tidigare Hong Kong-besök.

Mattias går igenom sladd-utbudet i golden computer arcade, Sham shui po, år 2010.

Jag leker proffs och letar efter udda vinklar. Det blev rakt ovaninfrån... :S Dragon centre mall - år 2010.

Herregud vad längesedan.. Jag tycker jag är störtcool i min rosa keps, år - 2006 

Vi sitter på en dubbeldäckare och tittar ut mot de livliga gatorna, kommers är ordet. - år 2010.

Spot the Swedish guy! Mitt i wan chai år 2006

Jag säger då det. Snart sitter jag där på ett hak och äter anka & pork belly och en öl till detta..

fredag 25 november 2011

6 dagar kvar! Ny kamera, Dukoral, Nintendo 3DS and we're good to go!

Slutspurten, nu vill jag bara iväg!


HK, sommaren 2010.

Jag har bestämt mig för att köpa en ny kamera när jag kommer till Hong Kong, det blir nog redan den första dagen.


Sony Cyber-shot DSC-HX9V

Det blir nog denna kamera! Jag har länge funderat över att skaffa mig en lite mer kraftfull kamera, typ en systemkamera då de helt klart tar bättre bilder. Mitt enda problem med dessa är att de är något otympliga, jag vill kunna få plats med min kamera i byxfickan för att alltid orka ha med den på alla äventyr. Alla som varit i HK vet hur trångt och Crowded det kan vara där, att ha en stor kameran med sig är alltså ingen hit!

Sony cybershot DSC-HX9V.


Så denna cybershot hoppas jag är en kompromiss av mina krav och önskemål. 
Den filmar i full HD (självklart) men har 60 frames per second, vilket är den stora skillnaden mot mina tidigare. Min nuvarande filmar bara i 30 fps, och likaså min Iphone 4s, med andra ord kommer alla videoklipp från den nya kameran vara mycket mer levande och mindre ryckiga! Självklart har kameran en massa annat gott som lockar, t.ex. 16 x optisk zoom! Det är också ovanlig på en kompaktkamera (tror jag), oftast måste man då koppla på något objektiv, eller har jag fel? Jag är inte så extremt kamerainsatt.. :S


När jag köpt min nya kamera så ska jag börja fotografera och filma i Hong Kong, åh vad jag längtar, jag älskar HK... 

Who dat ugly Spidah? He Hong Kong-spidahman!


Just! Fick tidigare idag en sms-avisering, min Nintendo 3DS limited Zelda edition har kommit! Även den är delvis till för resan, för att 13 timmar + mellanlandning ska gå lite fortare :D

Nintendo 3DS, Limited Zelda edition.
Dukoral mot magproblem har även införskaffats men inte konsumerats ännu ;D, måste bli idag senast! En vecka innan avresa ska den tas.

Så nu är det bara att räkna ner till det underbara datumet 1:a december. Jag hoppas det blir rikligt med snö här hemma under tiden jag är borta hehe! Fast den kommer säkert när vi kommer hem igen?

Här nedan kommer blandade klipp från Panglao och Palawan, Filippinerna, som jag hittat från Youtube för att komma in i den där paradis-semester-stämningen:

(tryck gärna igång alla tre klipp samtidigt! Maximal Paradiskänsla!)





måndag 21 november 2011

Här ska vi bo i Filippinerna!

Jag har tidigare skrivit om Bohol och Tagbilaran i Filippinerna, men informationen har varit ganska knapphändig.

Det är inte förrän nu, när det börjar närma sig, som jag börjat ta reda på lite mer om ställena vi ska till i Filippinerna. Mina enda krav på denna resa var; att få flänga runt i Hong Kong, och att få vila ut i Filippinerna. Alltså inga måsten när vi väl landade i paradiset, inga datum då vi ska göra si och så.

För er som undrar så består ju Filippinerna av en massa öar och här nedan har jag tagit en screenshot från google earth på området vi kommer vara inom:


Denna ö-grupp, Bohol, vars största stad heter Tagbilaran City, kommer vi flyga till från huvustaden Manila.

Tagbilaran sett från flygplan. En av broarna som föbinder Panglao med huvudön Bohol. (Bild från Wikipedia)


Huvudön Bohol sitter ihop genom broar med den mindre ön Panglao, där vi ska bo! Närmare bestämt Alona Beach!



Alona Beach, Bild från wikipedia

Alona Beach igen, vackert va?! (Bild från flikr, creative commons)
Vid denna paradisstrand har vi alltså bokat in alla dagar vi kommer vara på Filippinerna. Detta innebär inte att vi inte kommer åka runt, eller spendera nätter på andra öar, men då priserna var så billiga, kan det vara skönt att låta väskorna stå kvar här medan vi är någon annanstans, men ha Alona som utgångspunkt. Som sagt, jag vill inte backpacka på denna semester, bara vara slapp och lazy haha!

Runt Panglao-ön så finns det ju en massa andra småöar som jag garanterat vill åka till! Balicasag är en sådan ö, som inte alls ligger så långt ifrån Panglao:

Balicasag! En plutt till ö som ser ut som en liten pizza! Kolla stranden och vattnet!
Det fina med Balicasag är att hela ön består av grönska, några hus och resten strand och hav!

Andra ställen vi funderar på att åka till är Siquijor och Palawan. Ringer Palawan några klockor?? Det är där man spelat in Robinson flera gånger, jag tror till och med den senaste svenska säsongen är från Palawan. Så gissa om vi kommer ha det skönt?? :D


Siquijor, Bild från Wikipedia




torsdag 17 november 2011

2 veckor kvar till Hong Kong!





Tänk vad tiden går fort, helt galet! C-uppsatsskrivande, höstrusk och så självklart Vinterresan!

Det var inte länge sedan jag var i Hong Kong känns det som, men jag kan aldrig få för mycket av den staden. Känner mig så hemma och trygg där. Nu blir det ju också bara 4 hela dagar där innan vi drar vidare till Filippinerna och deras härliga ö-värld!


På väg upp Victoria Peak från förra året. Ja, jag leker ibland rätt friskt med mina bilder.

Först tänkte jag att 4 dagar blir alldeles lagom tid att vara i Hong Kong, just eftersom jag varit där flera gånger tidigare. Men ju närmre resan vi kommer desto mer känner jag att jag vill stanna där ett litet längre tag!

Jag vill ju banne mig till Shenzhen (Mainland China) igen också! Bara det är ju minst en heldag! Jag berättade detta för Mattias och då svarade han; - ja men då  åker vi igen i mars då? Vill du till Hong Kong i mars? Eller ska vi ta en vecka i Bangkok?


Jag har världens bästa kille :D


Vart vi än i världen vänder, så åker vi dit igen om vi så känner! :D :D :D


Sommaren 2010 i svettiga Shenzhen!


Som sagt, ja, jag vill alltid till Asien! Jag vill dit i mars, april, maj....  Men jag vill samtidigt hem till Sverige och vila upp mig mellan varven, ty jag gillar faktiskt Sverige! Flera tror nog att jag vill bo i Asien, men det vill jag inte. Jag trivs bra här och älskar att resa bort, gärna länge och väl. Och jag älskar också att återvända! Desto mer av världen jag sett under åren, desto mer vill jag faktiskt bo här!? Hehe. Men vem vet vad framtiden har att ge?

tisdag 8 november 2011

Japan - efter katastrofen

Det har nu gått över ett halvår sedan det kraftigaste jordskalvet i modern japansk historia.

Jag hittade en länk till en sida som postat foton från de värst drabbade områdena som bl.a Miyagi, där tsunamin sköljde bort hela byar.




Dessa platser där fotona är tagna har sedan dokumenterats i ett halvår och man har på sajten valt att visa samma platser - fast ett halvår senare.  Det är verkligen fascinerande hur Japanerna kan bygga upp vissa platser så fort, jag har sett på andra sajter hur vägar och broar restaurerats på bara någon få vecka!

Länk till sajten: the frame

lördag 5 november 2011

Tokyo - Yokohama & Fuji-Q Highland!

Vet inte om det framgått i tidigare inlägg, men jag är en sucker för nöjesfält och då främst berg-och-dalbanor. Något annat som är trixigt är att Jonte också är det!


Jonte och jag inspekterar säkerhetskontrollen, hehe.

Yokohama

Jag visste att det fanns ett litet nöjesfält i Yokohama som heter Cosmoworld. Men vi valde att åka till Yokohama för att se något annat än Tokyo, inte för att Tokyo inte är nog, men vi blev lockade av att se en annan stad.

Cykla på ett spår, varför inte??
Cosmoworld, Yokohama - se videon längre ner!


Till Yokohama kan man ta sig till med tunnelbana från Tokyo. Flera linjer går dit, vissa är express och vissa är långsammare. Jag har för mig det tog ca en timme för oss att ta oss dit från Shinjuku.






Fuji-Q Highland


Fuji Q är ett av Japans bästa och största nöjesfält! Denna park ligger belägen precis nedanför Mount Fuji, eller Fujisan som det också kallas. Fuji-Q Highland har en del märkliga attraktioner och det var specifikt en av dessa som lockade mer än andra, nämligen berg-och-dalbanan Eejanaika!


Mighty Eejanaika


Worlds craziest Rollercoaster, Eejanaika!


Övriga attraktioner består av ett antal berg-och-dalbanor, bland annat splitternya Takabisha som är världens brantaste. Tyvärr hade den inte haft premiär ännu när vi var där.

Takabisha!




Världens största spökhus kanske någon har hört talas om? Detta ligger i Fuji-Q och ska föreställa ett gammalt nedgånget sjukhus. Det tar ca 30-45 minuter att gå (springa) igenom detta skräckhus! För att se mer om Fuji-Q, se videon längre ner.

Mätkiga Mount Fuji. Tyvärr klädd i moln här på bilden

Att ta sig hit
Enklast att ta sig till Fuji-Q Highlands är med buss. Det finns vissa källor som säger att man kan ta tunnelbana en bit och sen byta till buss från någon liten håla. Men vi åkte hela vägen, från Shinjuku till Fuji-Q, och hade inträde på bussbiljetten! Det tog runt nästan 2 timmar att åka dit, men utsikten och miljöerna man åker förbi är verkligen fascinerande. Japansk landsbygd, stora gröna kullar och små byar svischar du förbi!

Gå gärna in på busstationen i Shinjuku någon dag innan och boka en plats på bussen. Vi gjorde inte det, och kom till terminalen och upptäckte att bussen var fullbokad. Men det gjorde inte så mycket, bussarna avgick varje timme så vi fick plats på nästa buss. 

Tokyo the movie (part 2 - Yokohama & Fuji Q Higland):

Sista videon från denna semester! Som ni kommer märka är det rätt mycket nöjesfält, men även lite Shinjuku by night och lite klipp från Harajuku finns med, enjoy!

(slå på 720p)